4 soluții pentru livrări mai eficiente și clienți mulțumiți

Advertorial
Luni, 27 Decembrie 2021, ora 06:05
1979 citiri
4 soluții pentru livrări mai eficiente și clienți mulțumiți
Sursa foto: Shutterstock

Indiferent de domeniul în care activează, succesul unei firme se reflectă în gradul de satisfacere a clienților. Eficiența în afaceri depinde de modul în care managerii reușesc să-și adapteze produsele și serviciile la cerințele pieței și să organizeze servicii logistice de calitate, rapide și profesioniste.

Vă prezentăm în continuare cele mai bune soluții software pentru livrări mai eficiente și clienți mulțumiți, care permit firmelor să-și crească valoarea și notorietatea în rândul beneficiarilor actuali și potențiali.

Gestionarea eficientă a depozitelor din diferite locații

Este clar că în ziua de azi, pentru a face față concurenței tot mai mari în furnizarea de produse și servicii, firmele trebuie să asigure livrări rapide. Acest lucru este însă posibil doar printr-o gestionare mai eficientă a activității în depozite.

Pentru a realiza saltul calitativ în coordonarea activităților de recepție, depozitare, colectare și expediere a mărfurilor sunt necesare soluții software de gestionare a depozitelor, cum este sistemul xTrack WMS (Warehouse Management System), care asigură o mărire a productivității cu cel puțin 30%.

Prin utilizarea unor astfel de aplicații software se obțin avantaje importante: optimizarea operațiunilor de picking, actualizarea în timp real a stocurilor, scăderea retururilor îmbunătățirea timpilor de livrare, inventarierea produselor din depozit și, bineînțeles, asigurarea trasabilității.

Reducerea timpilor de procesare a comenzilor

Eficiența livrărilor este evidențiată de viteza cu care produsele părăsesc depozitul și sunt transportate și predate clienților. Pentru a pune în practică această abordare operațională, este necesară utilizarea unor aplicații software de tip TMS (Transport Management System) prin care o firmă își poate planifica și stabili rute care să implice eficiență maximă (cât mai multe livrări pe cursă și, implicit, curse mai puține) și costuri minime de transport.

Optimizarea timpului de livrare a comenzilor se bazează și pe soluții informatice de tip POD (Proof of Delivery), prin care activitățile logistice care conduc la predarea produselor către clienți sunt organizate mai eficient. Livrările de colete și mărfuri sunt administrate mult mai bine prin coordonarea eficientă a transporturilor, automatizarea și simplificarea procedurilor pentru șoferi.

Diminuarea retururilor și a reclamațiilor din partea clienților

Clienți mulțumiți sunt persoane și firme care și-au primit comenzile la timp, în condiții optime de transport. Pentru atingerea obiectivelor de performanță în acest domeniu, este necesar ca numărul de retururi să fie cât mai mic, iar reclamațiile din partea clienților să nu depășească procentul preconizat din totalul comenzilor lansate.

Probleme pot apărea de la furnizori sau de la companiile de curierat, însă clientul își îndreaptă nemulțumirile către firma la care a comandat produsele. De aceea, implementarea unor aplicații software de tip CRM (Customer Relationship Management) oferă un sprijin prețios pentru urmărirea relației stabilite între firme și clienții lor.

Aceste sisteme de gestiune a relației cu clienții cuprind tehnologii, metode și proceduri pentru atragerea și fidelizarea clienților, prin studierea nevoilor specifice, rezolvarea cererilor și nemulțumirilor care pot apărea în managementul ciclului de viață al relației firmelor cu aceștia.

Automatizarea operațiunilor tehnologice

Pentru realizarea unor livrări mai eficiente sunt necesare îmbunătățiri pe întreg lanțul logistic, inclusiv în derularea operațiunilor tehnologice. Acest lucru se realizează prin soluții software de tip MES (Manufacturing Execution System).

Deși nu este direct legată de operațiunea efectivă de livrare, automatizarea tehnologică este importantă pentru creșterea eficienței acesteia. Într-o firmă din sectorul productiv, activitatea este unitară, iar diferitele procese de producție sunt interconectate cu cele de sortare, depozitare și ambalare. Semnalarea din vreme a unor deficiențe la nivel tehnologic, de exemplu, permite remedierea în timp util a problemelor și obținerea produselor comandate de clienți în cel mai scurt timp posibil și la standarde înalte de calitate.

Aceste soluții pentru livrări mai eficiente și clienți mulțumiți reprezintă oportunități pe care firmele ce activează în diferite domenii economice le pot aplica în vederea creșterii calității în serviciile logistice și obținerea unor importante avantaje competitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#livrari, #solutii software, #eficienta afaceri , #stiri afaceri