Liderul galeriei Rapidului rămâne în arest preventiv. Ce s-a decis în legătură cu Daniel Niculae

Vineri, 15 Martie 2024, ora 19:13
1940 citiri
Liderul galeriei Rapidului rămâne în arest preventiv. Ce s-a decis în legătură cu Daniel Niculae
Liviu Ungurean

Trei suporteri, între care liderul galeriei echipei Rapid Bucureşti, au fost arestaţi preventiv, vineri, în dosarul în care procurorii anchetează introducerea pe stadioane a unor materiale pirotehnice.

Instanţa de judecată a admis, vineri după-amiază, propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Bucureşti pe numele lui Georgian Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Alături de acesta, au fost arestaţi preventiv alţi doi suporteri. Încă 12 persoane au fost plasate sub control judiciar în acelaşi dosar.

Preşedintele FC Rapid Daniel Niculae, ridicat de mascaţi şi dus la audieri joi dimineaţă, nu a fost reţinut, el având calitatea de suspect în acelaşi dosar.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 16 inculpaţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal şi distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal. Faţă de 12 inculpaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de 3 inculpaţi s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de către Parchet.

Procurorii au găsit în incinta stadionului un spaţiu în care erau ascunse materiale pirotehnice.

”În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secţiunea 119-120, în spaţiul sanitar destinat bărbaţilor, spaţiul gol de sub peluză, au fost depistaţi 4 saci ce conţineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torţe), combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic”, au arătat procurorii.

Pentru a putea introduce obiectele în acest spaţiu, membrii grupării au disimulat o uşă în peretele acoperit cu faianţă, în spaţiul sanitar.

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi joi dimineaţă, a anunţat acţionarul majoritar al giuleştenilor, Dan Şucu, iar conform unor surse judiciare, Niculae are calitatea de suspect. De asemenea, mai multe percheziţii au avut loc joi în Bucureşti, Prahova, Ilfov, fiind vizaţi membri ai galeriei echipei Rapid, afirmau surse judiciare. Ulterior, Poliţia Capitalei a anunţat că au avut loc 19 percheziţii, 28 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acuzaţiile din acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul introducerii ilegale de materiale pirotehnice pe stadioane
Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul introducerii ilegale de materiale pirotehnice pe stadioane
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au extins urmărirea penală faţă de preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae şi faţă de liderul galeriei echipei bucureştene,...
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Bogdan Lobonț (46 de ani), antrenorul interimar al giuleștenilor, l-a înlocuit în minutul 60 al meciului cu Farul pe Krasnoqi, dar internaționalul kosovar nu l-a privit pe tehnician și chiar...
#liviu ungurean, #bocciu, #Rapid, #arest preventiv, #Daniel Niculae , #Rapid