Un senator PSD acuza: Basescu l-a informat pe Antonescu despre mita in cazul Uioreanu

Luni, 16 Iunie 2014, ora 13:10 5542 citiri

Senatorul PSD Liviu Pop afirma ca are informatii clare ca presedintele Traian Basescu a avut "o intalnire de gradul zero" in luna februarie cu fostul lider PNL Crin Antonescu.

Potrivit fostului ministru al Educatiei, in cadrul intalnirii i s-ar fi adus in atentie fostului presedinte liberal situatia presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu.

"Fiecare minciuna are termen de valabilitate, iar fiecare adevar iese mereu la iveala. Avem informatii clare ca presedintele Basescu a avut o intalnire de grad zero in data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, in care conducatorului liberalilor i s-au adus la cunostinta ca exista probe si inregistrari incriminatoare referitoare la mita de la presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Scopul a fost unul singur, se pare ca Basescu i-a cerut lui Antonescu sa se retraga de la prezidentiale, vehiculand varianta Ponta - presedinte, Antonescu - premier, scenariu care reiese din declaratiile lui Basescu de a doua zi", a sustinut Liviu Pop, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dreapta unita, posibila si fara Traian Basescu - Sondaj

Senatorul PSD cere mai multe informatii, intreband prin intermediul comunicatului daca cei doi s-au intalnit pentru ca lui Crin Antonescu sa i se prezinte "informatiile incriminatoare referitoare la spaga de la Uioreanu".

De asemenea, Liviu Pop intreaba daca este adevarat ca liderului liberal i s-a cerut retragerea din cursa pentru Presedintie, "in schimbul crearii unei drepte unite sub conducerea lui Basescu".

Horea Uioreanu, arestat preventiv (Video)

Nu in ultimul rand, senatorul PSD intreaba: "Domnule Basescu, recunoasteti ca i-ati asigurat protectie lui Antonescu in acest dosar?".

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com