Associated Press: Romania incearca sa gaseasca un ministru al Educatiei

Joi, 17 Mai 2012, ora 10:343058 citiri
Associated Press: Romania incearca sa gaseasca un ministru al Educatiei
Foto: rtv.net

Prim-ministrul Victor Ponta a numit, marti, un nou ministru al Educatiei, dupa ce precedentele doua numiri au fost nevoite sa demisioneze dupa acuzatiile de plagiat si de incompetenta.

Victor Ponta l-a numit pe Liviu Pop, fost lider sindical si ministru delegat pentru Dialog Social, drept ministru interimar al Educatiei, informatia fiind prezentata si de agentia Associated Press.

Fostul ministru al Educatiei Ioan Mang si-a dat demisia marti, dupa ce a fost acuzat de cercetatori din Japonia, Israel si Taiwan ca le-a copiat lucrarile academice despre tehnologia informationala in cateva dintre lucrarile sale, in calitate de membru al Universitatii Oradea din Romania.

"Se pare ca exista un scaun electric la Ministerul Educatiei. Sper sa putem restabili adevarul, sa intelegem de ce exista aceste atacuri repetate la adresa celor pe care i-am nominalizat", a declarat premierul Ponta.

In acest timp, Mang a pretins ca acuzatiile sunt motivate politic, inaintea alegerilor parlamentare programate pentru luna noiembrie.

Victor Ponta a fost nevoit sa renunte initial si la Corina Dumitrescu, prima sa optiune pentru functia de ministru al Educatiei, dupa ce a iesit la suprafata faptul ca aceasta, impreuna cu sotul sau, a fost data in judecata in anul 2007, de catre scriitorul Octavian Manolache. Acesta i-a acuzat pe sotii Dumitrescu ca au plagiat lucrarea sa intr-o carte despre intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

In articolul agentiei Associated Press, preluat si de Washington Post, se aminteste ca un numar record de 150.000 de elevi au picat examenul de bacalaureat in 2011. Mare parte dintre acestia vor incerca din nou, in 2012, alaturi de multe alte zeci de mii de elevi care vor da examenul de bacalaureat in sesiunea din vara.

Intre timp, partidele politice sunt deja in campanie electorala pentru alegerile locale din luna iunie si se pregatesc pentru cea a alegerilor parlamentare din luna noiembrie.