USR PLUS solicită convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură. Moșteanu: „Cîțu folosește resursele publice pentru a tranșa Congresul”

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 13:39
2409 citiri
USR PLUS solicită convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură. Moșteanu: „Cîțu folosește resursele publice pentru a tranșa Congresul”
Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu a adus noi critici la adresa premierului FOTO Facebook / Ionuț Moșteanu

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat marți, 14 septembrie, că a făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, însă notează că "între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză".

"Am făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. De la citirea moţiunii, moţiunea trebuie dezbătută şi votată. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja. Între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză", a declarat, marţi, Ionuţ Moşteanu.

El a precizat că nu va fi şedinţă de plen reunit marţi pentru dezbaterea moţiunii.

"Anca Dragu a făcut o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru convocarea plenului reunit, Orban e plecat şi a desemnat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL. Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu", a afirmat Moşteanu.

El a precizat că nu pot permite "alianţei toxice" PSD-PNL să pună beţe în roate moţiunii.

"Le cer ambilor preşedinţi să aibă un punct de vedere propriu exprimat pentru a apăra aceste instituţii, dincolo de faptul că sunt membri de partid, ambii preşedinţi reprezintă aceste instituţii, Senatul şi Camera Deputaţilor. Nu putem permite acestei noi alianţe toxice PSD-PNL să facă agenda Senatului şi să pună beţe în roate în continuare acestei moţiuni", a explicat Moşteanu.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile unor lideri PNL care au transmis că dacă mai primesc USR PLUS la guvernare formaţiunea va primi mai puţine ministere, Ionuţ Moşteanu a răspuns: "Astea sunt nişte gogomănii rostogolite de unul sau de altul în campania lor internă în care vor, de fapt, să transmită un mesaj celor care votează la Congres că o să ia totul. Nu pot să ia totul. PNL avea 55% din coaliţia de guvernare. A fost o negociere corectă şi va fi o aşezare absolută corectă, nu avem de ce să schimbăm ceva, noi vrem un singur lucru: să plece premierul Cîţu”.

Moşteanu l-a acuzat pe primul ministru că foloseşte resursele publice pentru a tranşa alegerile din PNL.

"Am auzit zilele trecute în spaţiul public acea sintagmă: Cât vrei ca să o închidem acum?, spusă de Florin Cîţu unui preşedinte de filială. Şi asta dovedeşte din nou cât de periculos este domnul Cîţu cu fiecare zi pe care o petrece cu mâna şi cu pixul în banii românilor, acolo, de la Guvern, din acel scaun, de la Palatul Victoria, dânsul foloseşte resursele publice pentru a-şi tranşa alegerile de la Congres, lucru care este inacceptabil. Nu credeam că o să auzim aşa ceva după epoca Dragnea, de la un lider de partid, un lider care acum luni de zile părea revoluţionar, cât vrei ca să o închidem acum, făcând aluzie la mufarea la banii publici”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Săptămâna trecută, şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut.

Atunci, George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

Vila din Aviatorilor rămâne în umbră. Liderul deputaților USR dă în judecată RA-APPS pentru acces la dosarul renovării
Vila din Aviatorilor rămâne în umbră. Liderul deputaților USR dă în judecată RA-APPS pentru acces la dosarul renovării
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat marți, 26 martie, că va da în judecată RA-APPS, pentru că refuză să le dea acces parlamentarilor USR la dosarul renovării vilei...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#usr plus, #purtator de cuvant usr plus, #Ionut Mosteanu, #motiune de cenzura PNL, #Anca Dragu, #scandal usr plus pnl , #Stiri Liviu-Ionut Mosteanu