Moșteanu, despre refacerea coaliției cu liberalii: „USR nu a primit nicio invitație. PNL trebuie să decidă că nu mai negociază cu PSD”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 17:121107 citiri
Moșteanu, despre refacerea coaliției cu liberalii: „USR nu a primit nicio invitație. PNL trebuie să decidă că nu mai negociază cu PSD”
Purtătorul de cuvânt al USR Ionuț Moșteanu FOTO Facebook/ Ionuț Moșteanu

Purtătorul de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu a declarat miercuri, 27 octombrie, că USR e pregătit să negocieze cu PNL refacerea coaliției de guvernare însă subliniază că liberalii trebuie mai întâi să pună capăt negocierilor cu PSD.

Ionuţ Moşteanu a afirmat, la Parlament, că USR nu a primit până acum nicio invitaţie de a se aşeza la masă pentru a reface coaliţia.

”Decizia PNL este de a căuta un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, aceasta este decizia comunicată public de preşedintele Florin Cîţu, de liderii PNL, în repetate rânduri. În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni, ne aşezăm repede la masă să vedem cum putem reface această coaliţie”, a spus Moşteanu.

El a precizat că e nevoie de o negociere aşezată, în tihnă. ”E nevoie să stabilim un calendar de reforme şi să ne uităm la bugetul pe 2020, modul de funcţionare şi de luare a decizie în coaliţie”, a afirmat Moşteanu.

Potrivit deputatului USR, ”PNL trebuie să decidă, ori cu USR ori cu PSD”.

”Decizia este la PNL, trebuie să fie o decizie clară şi asumată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al USR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News