Prima reacție a USR, după ce PNL a anunțat că îl va propune tot pe Cîțu premier. „Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 10:495528 citiri
Prima reacție a USR, după ce PNL a anunțat că îl va propune tot pe Cîțu premier. „Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină”
USR, PSD şi AUR au anunţat, deja, că nu susţin varianta Florin Cîţu premier FOTO Facebook/ Ionuț Moșteanu

Conducerea USR urmează să se reunească luni, 11 octombrie, înainte de consultările de la Palatgul Cotroceni, pentru a discuta despre mandatul formaţiunii la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat vineri, 8 octombrie, pentru News, că propunerea Florin Cîţu premier, decisă de conducerea PNL joi noaptea, înseamnă că există o înţelegere cu cei de la PSD să îl susţină la vot, în Parlament.

Nominalizarea lui Florin Cîţu, în continuare, la două zile după ce a fost demis de Parlament, înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu a precizat că se va analiza inclusiv această decizie luată de conducerea Partidului Naţional Liberal.

Din delegaţia USR care va merge la Palatul Cotroceni fac parte noul preşedinte Dacian Cioloş, Dan Barna, Cristian Ghinea, Stelian Ion şi preşedintele Senatului, Anca Dragu.


USR, PSD şi AUR au anunţat, deja, că nu susţin varianta Florin Cîţu premier, astfel că, în cazul în care va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta are şanse mici de a strânge o majoritate pentru a trece noul Guvern de votul Parlamentului.

Liberalii au anunţat, joi seară, că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus tot Florin Cîţu pentru funcţia de premier. Acesta a fost demis prin votul Parlamentului, la începutul săptămânii, fiind cel mai mare scor cu care a fost adoptată o moţiune de cenzură, din istoria parlamentarismului, respectiv 281 de voturi.

Propunerea Cîţu premier va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional. Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News