Reacția USR după decizia CCR: „A confirmat blatul PNL - PSD pentru blocarea moțiunii de cenzură”

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 16:42
5635 citiri
Reacția USR după decizia CCR: „A confirmat blatul PNL - PSD pentru blocarea moțiunii de cenzură”
Dacian Ciolos, presedinte USR FOTO Hepta

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat după ce CCR a motivat luni, 11 octombrie, decizia prin care a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR şi AUR, precizând că blocarea de către Parlament a dezbaterii şi votării moţiunii reprezintă o încălcare a legii fundamentale.

Astfel, Moșteanu spune că acest lucru confirmă existența unui blat PNL - PSD în Parlament care a încercat să blocheze moțiunea, catalogând gestul ca fiind ”un grav atac la adresa Constituției și statului de drept”.

”CCR a confirmat astăzi ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moțiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituției și statului de drept.

În motivarea deciziei CCR privind moțiunea de cenzură, Curtea spune:

➡ Acțiunea Parlamentului de a tergiversa întreaga procedură a moțiunii de cenzură, cu consecința punerii Guvernului în situația de a nu-și mai putea realiza în condiții optime rolul său constituțional și a prelungirii stării de incertitudine politică și juridică, reprezintă o rupere a relației de echilibru care trebuie să existe între puterile statului.

➡ remediul juridic nu este cel al încetării procedurii de control parlamentar, ci, din contră, al continuării procedurii odată demarate.

➡ În consecință, au fost încălcate prevederile constituționale privind statul de drept și echilibrul puterilor în stat.

Curtea Constituțională a spus, negru pe alb, că Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și reprezentanții PNL și PSD au atentat la statul de drept. Cât despre așa zisele semnături false, tot CCR a spus că nu a existat nicio suspiciune. Concret, PNL și PSD au mințit.

O așa zisă „echipă câștigătoare”, împreună cu PSD, au călcat în picioare, cu bună știință, Constituția, totul pentru a-l face președinte la PNL pe Florin Cîțu”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Și Vlad Gheorghe, jurist, membru USR, a comentat decizia CCR, susținând că ce „au îndrăznit să facă în Parlamentul României #echipacâștigătoare și prietenii este încă o dovadă că USL rămâne la fel de nociv pentru România și sub conducerea lui Cîțu și Ciolacu”.

„Când până și CCR-ul lui Dorneanu îți spune că ai încălcat grav Constituția, te duci și te culci, nu mai ai pretenții să conduci o țară.

În motivarea deciziei Curții Constituționale privind moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS împotriva lui Florin Cîțu scrie clar:

📌”Constată că au fost îndeplinite exigențele constituționale referitoare la inițierea moțiunii de cenzură.

📌Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată, și continuă să încalce Constituția.

📌În consecință, au fost încălcate prevederile constituționale privind statul de drept și m echilibrul puterilor în stat".

Ce au îndrăznit să facă în Parlamentul României #echipacâștigătoare și prietenii este încă o dovadă că USL rămâne la fel de nociv pentru România și sub conducerea lui Cîțu și Ciolacu.

Curtea Constituţională (CCR) a motivat luni decizia prin care a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR şi AUR, precizând că blocarea de către Parlament a dezbaterii şi votării moţiunii reprezintă o încălcare a legii fundamentale.

Decizia CCR pe scurt:

Despre semnături: pot fi depuse şi în copie, nu este obligatoriu să fie în original. Moţiunea USR – AUR a fost legal iniţiată.

Despre tergiversare: preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să informeze guvernul în ziua depunerii moţiunii, Birourile Permanente Reunite trebuiau să se întrunească şi să stabilească un calendar pentru parcursul parlamentar al moţiunii, iar moţiunea de cenzură trebuia dezbătută şi votată cu celeritate în Parlament.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#Ionut Mosteanu, #usr plus, #CCR, #motiune cenzura, #aur , #Stiri Liviu-Ionut Mosteanu