Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine

Luni, 13 Iunie 2016, ora 17:01
13629 citiri
Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine
Foto: Arhiva Ziare.com

Valeriu Zgonea a fost oficial dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Imediat Victor Ponta s-a autopropus presedinte peste deputati, fara ca mai intai sa-si consulte toti colegii din PSD. Seful sau de partid, Liviu Dragnea, s-a aratat nemultumit de graba si a spus ca i-ar fi rusine sa ocupe scaunul lasat gol de Valeriu Zgonea.

Luni, Valeriu Zgonea a ramas oficial fara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce plenul a luat act, prin vot, de vacantarea functiei.

Cel care vrea sa ii ia locul este fostul premier Victor Ponta, care a spus ca isi va depune candidatura la sefia Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD de marti, sperand ca va fi sustinut si de liderul social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au zis ca e bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru si o sa vedem ce se intampla la vot", si-a explicat Ponta decizia anuntata in presa inainte de a fi votata in partid.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, initial ironic, anuntul lui Ponta, spunand ca, daca s-a "autopropus", nici nu mai are rost sa fie dat un vot in CEx: "Daca s-a autopropus, nici nu mai votam".

Ulterior, Dragnea a revenit asupra subiectului, aratandu-si implicit dezaprobarea fata de decizia lui Victor Ponta.

"Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana si sa dau cuvantul dl Cernea sau altui specialist in regulamente (...)

Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a subliniat Dragnea referitor la presedintia Camerei Deputatilor, a treia functie ca importanta din stat.

Amintim ca, in 2 mai, Dragnea insusi a fost primul care a spus ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa-si faca impreuna un plan.

"Am stabilit cu Victor Ponta sa ne vedem, dupa Paste, si pentru functia de presedinte de la Camera Deputatilor, dar si multe altele. O sa convenim si o sa anuntam si partidul. Eu nu fac astfel de anunturi la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru aceasta functie. Victor Ponta era un presedinte mai bun decat actualul presedinte al Romaniei", a spus atunci presedintele PSD, Liviu Dragnea,

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Dragnea rusine Ponta, #Dragnea Ponta sef Camera Deputatilor , #presedinte PSD