Vasile Dîncu, despre criticile lui Dragnea la adresa PSD după eliberare: ”A lăsat partidul într-o criză de lider și de imagine”

Joi, 15 Iulie 2021, ora 19:15
4622 citiri
Vasile Dîncu, despre criticile lui Dragnea la adresa PSD după eliberare: ”A lăsat partidul într-o criză de lider și de imagine”
Vasile Dîncu a explicat că se bucură de eliberarea lui Dragnea din închisoare FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a reacționat joi la declarațiile fostului șef social-democrat după eliberarea sa, care a spus despre PSD că a devenit un "partid de lași".

"Eu nu vreau să polemizez cu Liviu Dragnea, pentru că este în momentul ăsta într-o situaţie fericită pentru el. Mă bucur că a scăpat de acest calvar şi că poate să îşi refacă sănătatea şi viaţa privată şi toate celelalte, de aceea nu pun mare preţ pe situaţiile acestea în care oamenii declară, poate, ce se aşteaptă de la ei, pentru că răspunde la o întrebare. Are şi el dreptul la opinie şi ca oricine poate să se exprime asupra unui partid sau a altuia. Explic asta poate şi prin faptul că oamenii pe care i-a lăsat în PSD, probabil mulţi oameni pregătiţi de el, s-au lepădat de el şi l-au dezamăgit probabil, dar cred că, după ce se va linişti, va putea să vadă mai clar lucrurile. Să nu uităm că la plecarea lui din partid, partidul a pierdut alegerile şi ajunsese la un minim istoric, de 22%, dacă nu mă înşel, deci a lăsat partidul într-o situaţie de criză de lider şi o mare criză de imagine. Fără să polemizez, noul PSD merge mai departe cu reconstrucţia şi nu îşi modifică direcţia în funcţie de puncte de vedere, chiar dacă vin de la un fost preşedinte", a afirmat Dîncu, pentru AGERPRES.

El a susţinut că Liviu Dragnea este "un om direct" şi poate să le transmită celor de la PSD părerea şi sfaturile sale faţă în faţă, "nu are nevoie de conferinţe de presă sau de intermediari pentru a spune direct ce îl nemulţumeşte la partid".

"Ne cunoaşte pe toţi cei de acolo, unii i-au fost prieteni, alţii i-au fost subalterni, alţii au fost lansaţi de domnia sa în politică, aşa încât are telefoanele tuturor şi poate discuta despre asta", a spus Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, orice om, după perioada în care este reabilitat şi îşi ispăşeşte inclusiv acea perioadă de interzicere a drepturilor civile, are dreptul să se înscrie în partid.

"Liviu Dragnea a spus condiţiile pentru care ar putea să-l mai intereseze PSD: să aibă cu cine şi să aibă pentru cine. Asta înseamnă că este, pur şi simplu, hotărârea lui. Pe de altă parte, în acest moment, aşa cum s-a arătat în poziţia oficială a purtătorului de cuvânt, statutul partidului nu permite acest lucru, însă eu cred că orice om, după perioada în care este reabilitat şi îşi ispăşeşte inclusiv acea perioadă de interzicere a drepturilor civile, după ce trece şi această perioadă, orice cetăţean are dreptul să se înscrie în partid. El a făcut multe pentru PSD, a fost un preşedinte al partidului, a avut victorii, a avut înfrângeri, deci nu ar fi nevoie să o ia de la zero, are nevoie însă de două lucruri: de voinţa lui de a face asta şi nu ne-a spus asta şi de a celor care i-au fost colegi şi i-au fost subordonaţi, care s-ar putea să îl dorească sau să nu şi-l dorească", a completat liderul Consiliului Naţional al PSD.

El a adăugat că poziţia partidului va fi stabilită, însă nu crede că acum este momentul potrivit pentru a se face o discuţie în acest sens.

"Din nefericire, şi asta nu este o tradiţie bună, dar aşa s-a întâmplat, este un dat istoric, niciunul dintre preşedinţii partidului, cu excepţia domnului Ion Iliescu, nu au mai avut posibilitatea de a se întoarce după ce au plecat o dată din partid, după ce au avut probleme penale sau au înfiinţat alte partide între timp. Totul este deschis, din punctul meu de vedere, poziţia partidului va fi stabilită în altă situaţie, dar eu zic că în acest moment nici nu este cazul să vorbim despre asta, cred că nici Liviu nu îşi doreşte acest lucru, îşi doreşte să guste din libertate, să îşi refacă sănătatea, familia", a explicat Dîncu.

Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Vasile Dincu PSD, #Liviu Dragnea, #eliberare liviu dragnea , #stiri Liviu Dragnea