Un politician austriac cere grupului Socialistilor din PE sanctionarea PSD

Luni, 11 Martie 2019, ora 18:14
5249 citiri
Un politician austriac cere grupului Socialistilor din PE sanctionarea PSD
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Un lider al Partidului Popular (OVP), formatiunea de centru-dreapta condusa de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPO, de opozitie) sa depuna la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European o motiune de sanctionare a PSD.

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (OVP), formatiune membra a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmatii facute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat ca Romania a aderat la UE "pentru o viata mai buna", nu pentru intoarcerea la "frica si teroare".

Aceste afirmatii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agentia de presa APA si de publicatia Tiroler Tageszeitung.

Social-democratii din Romania au adoptat o serie de pozitii care intra in contradictie cu valorile europene, acuza Karl Nehammer, denuntand "violente la adresa jurnalistilor" si "ingerinte asupra sistemului judiciar". Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democrati din Austria, Pamela Rendi-Wagner si Andreas Schieder, sa depuna o motiune la Grupul Socialistilor si Democratilor din PE pentru sanctionarea PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Slobozia, ca romanii au vrut in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna si pentru libertate, nu pentru a se intoarce la frica si teroare.

"Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut sa intram in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna, pentru mai multa libertate, nu pentru a ne intoarce la frica si teroare. Am vrut sa intram in UE pentru a avea acces la dezvoltare si a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decat dam noi, decat oferim noi. Ne-am purtat si ne purtam frumos in continuare.

Cerem doar dreptul de a fi ascultati si a pune pe masa niste argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi sa fie criticat, lovit blocat si ce spun ceilalti, care inseamna o lista intreaga de minciuni, sa fie luat de bune, fara o minima verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult ca ne dorim si noi micul nostru colt de lume?" a spus Dragnea.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#sanctionare PSD PE, #Socialisti Democrati PE PSD , #PSD
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Foarte bine, dati-le toti la cap mafiotilor lui drakknea pana pica