Ultima batalie a lui Liviu Dragnea

Luni, 10 Iulie 2017, ora 20:06
19142 citiri
Ultima batalie a lui Liviu Dragnea

De ce a ales presedintele PSD fostul post TV al lui Sebastian Ghita pentru a-si transmite mesajele razboinice? Pentru ca a dorit sa comunice direct cu electoratul partidului, cu baza lui, in primul rand, iar in al doilea pentru ca a dorit sa relanseze mesajul populist din timpul campaniei electorale.

E comic faptul ca Liviu Dragnea crede ca in acest moment poate castiga simpatie sub stindardul luptei cu strainii si cu Soros. Dar se pare ca atat au putut consultantii straini.

Marea problema a presedintelui PSD nu e "conspiratia strainilor", ci conspiratia din propriul partid. Eu vad ca cei trei muschetari - Dragnea, Badalau si Stanescu - au interese divergente si fiecare se suspecteaza de tradare. Victor Ponta actioneaza ca un ciocan pneumatic asupra solidaritatii social-democrate, iar Gabriela Firea asteapta un moment propice pentru a prelua puterea in PSD.

In tot acest timp, un nou pol de putere pare sa se creeze in jurul premierului Mihai Tudose. Liviu Dragnea mai are doi aliati, Sevil Shhaideh, ministru Dezvoltarii, cea care are pe mana pusculita cu banii de investitii publice cu care-i controleaza pe primari si Carmen Dan, ministrul de Interne.

O alta mare slabiciune a lui Liviu Dragnea e relatia cu Tariceanu si ALDE. Si aceasta scartaie, semintele neincrederii au aparut imediat dupa motiune cand seful PSD nu l-a consultat pe liderul ALDE in privinta programului de guvernare.

In plus, protestele de strada si ancheta Tel Drum sunt doua presiuni la care Liviu Dragnea trebuie sa faca fata. Un astfel de tablou mie imi arata ca Liviu Dragnea e din ce in ce mai izolat in interiorul PSD.

Butonul se afla la Palatul Victoria

Prabusirea lui va fi provocata de propriul partid in care sunt foarte multe grupuri in acest moment. Butonul se afla la Palatul Victoria. Va fi momentul in care Mihai Tudose va decide ca nu respecta programul de guvernare al PSD, nu va raspunde la solicitarile lui Dragnea in ce priveste pachetul de legi penale ce ar trebui modificate de Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

Atunci, in mod logic, Liviu Dragnea ar trebui sa provoace o noua schimbare a propriului guvern, dar va fi diferit de episodul Grindeanu. Nu va mai gasi sustinere nici in ALDE si, probabil, nici in CEX, biroul politic al PSD. Acela cred eu va fi punctul in care Executivul se va desprinde de actuala majoritate si se va forma o alta, fragila si amestecata, dar care va sustine un Guvern Tudose remaniat.

In interventia de duminica seara, Liviu Dragnea a dat si un termen, 1 septembrie, data la care asteapta pachetul de legi penale modificate astfel incat sa scape de abuzul in serviciu, dar, dupa primele semne, se pare ca nu va primi mare lucru.

Societatea romaneasca sta pe un butoi cu pulbere. DNA si Parchetul General au sustinerea protestatarilor si a unei parti din societate care doreste continuarea luptei impotriva coruptiei, aceste institutii se bucura de sprijinul Uniunii Europene, dar si de cel al SUA, partener strategic al Romaniei, va fi extrem de dificil pentru orice politician sa creeze o fisura in acest zid de rezistenta pentru a realiza o noua super imunitate pentru parlamentari si asociatii lor.

Degringolada de la guvernare, promisiunile fara acoperire, agenda politica ascunsa ce prevede modificarea legislatiei penale in favoarea coruptilor care a dus la neincredere sociala, toate contribuie la diminuarea influentei lui Liviu Dragnea. Dar inainte de a pleca va mai da o batalie. E interesant de vazut cine se va inrola sub stindardul sau. Vor fi tot mai putini!

Citeste si Escobar de Teleorman, o analiza de Ioana Ene Dogioiu

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Dragnea PSD criza, #Dragnea guvern majoritate, #Dragnea PSD ALDE, #Dragnea Soros populism , #PSD