Tribunalul UE i-a respins cererea lui Liviu Dragnea. I-ar fi permis rejudecarea dosarului care l-a bagat in inchisoare

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 23:55
9599 citiri
Tribunalul UE i-a respins cererea lui Liviu Dragnea. I-ar fi permis rejudecarea dosarului care l-a bagat in inchisoare
Foto: Octav Ganea/Mediafax/Hepta.ro

Tribunalul Uniunii Europene i-a respins cererea lui Liviu Dragnea in care fostul sef al PSD cerea sa se constate ca faptul ca nu a fost judecat de un complet specializat in fapte de coruptie ar fi un abuz si de aceea ar trebui sa fie reluat procesul in care a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare.

Dragnea a cerut urmatoarele:

"Constatarea incalcarii de catre autoritatea judecatoreasca reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie a prevederilor obligatorii ale tratatelor si anume normele obligatorii din Titlul V spatiul de libertate, securitate si justitie reglementate in Art. 67 din TFUE;

[constatarea] incalcarii prevederilor Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene in sensul ca a judecat cauza subsemnatului in fond, fara sa existe complet de judecata specializat pe fapte de coruptie, astfel cum a statuat inclusiv Curtea Constitutionala a Romaniei prin decizia din 5 iulie 2019 pronuntata in dosarul 642E/25.03.2019;

[constatarea] abuzului de putere manifestat explicit de catre autoritatea judecatoreasca in sensul ca a ignorat obligatia din Art. 267 alineat 3 din TFUE in legatura cu cererea de trimitere cu titlu preliminar in interpretarea tratatelor, cerere care a fost formulata in termenul legal la instanta nationala, in conformitate cu Art. 267 alineat 1 litera (a) si (b) din TFUE", potrivit ordonantei tribunalului.

Tribunalul UE a respins insa solicitarea lui Dragnea, aratand ca este "vadit necompetent" sa judece o actiune.

"Tribunalul se considera suficient de lamurit de actele dosarului si decide, in aplicarea acestui articol, sa se pronunte fara continuarea procedurii.

In prezenta cauza, prin cererea formulata, reclamantul urmareste, in esenta, ca Tribunalul, pe de o parte, sa se pronunte cu privire la o decizie a unei autoritati judiciare nationale precum si a tuturor actelor subsecvente si, pe de alta parte, sa dispuna obligarea autoritatii judiciare parate sa rejudece cauza cu care a fost sesizata.

Competenta Tribunalului este prevazuta la articolul 256 TFUE, astfel cum este precizat de articolul 51 din Statutul Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Potrivit acestor dispozitii, Tribunalul este competent sa judece actiunile formulate, in temeiul articolului 263 TFUE, numai impotriva actelor institutiilor, organelor, oficiilor sau agentiilor Uniunii.

In speta, este evident ca autorul actului atacat nu este nici o institutie, nici un organ, nici un oficiu si nici o agentie a Uniunii. (...) Rezulta din consideratiile care preceda ca prezenta actiune trebuie respinsa din motive de necompetenta vadita, fara a fi necesara notificarea acesteia catre parata", arata tribunalul.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Dragnea cerere respinsa Tribunal UE , #inchisoare