Tel Drum face in continuare contracte cu statul, desi e in insolventa si e acuzata de frauda cu bani europeni

Miercuri, 19 August 2020, ora 13:29
11115 citiri
Tel Drum face in continuare contracte cu statul, desi e in insolventa si e acuzata de frauda cu bani europeni
Tel Drum.ro

Societatea Tel Drum, despre care DNA sustine ca este controlata de catre fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a incheiat la inceputul acestei luni un nou contract cu Consiliul Judetean Teleorman pentru intretinerea pe timp de vara a drumurilor din partea de vest a judetului, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul vizeaza un acord cadru pe o durata de doi ani. Valoarea minima a contractului de tip abonament este de peste 4 milioane de euro, iar valoarea maxima depaseste 11 milioane de euro.

Contracte de 20 de milioane de euro, de la condamnarea lui Dragnea

Potrivit G4media, Tel Drum a mai incheiat alte patru contracte, in valoare de aproape 18 milioane de euro, cu CJ Teleorman, pentru modernizarea si intretinerea unor drumuri judetene, din data de 27 mai 2019 - ziua in care Liviu Dragnea a fost condamnat in Dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman - pana in prezent.

Astfel, in luna mai a acestui an, europarlamentarul Clotilde Armand anunta un alt contract de 100 de milioane de lei incheiat intre CJ Teleorman si celebra Tel Drum. "M-am uitat din nou prin SICAP si am decoperit cum Consiliul Judetean Teleorman i-a atribuit in data de 6 mai 2020 firmei TEL DRUM, controlata de Liviu Dragnea, un contract in valoare de... tineti-va bine: 109.479.943 lei (22.668.062 Euro) pentru 'Intretinere curenta si periodica pe timp de vara a drumurilor judetene'.

Inchisoare, carantina, nu mai conteaza... TEL DRUM plombeaza. Trebuia sa fie in insolventa dar uite ca le merge bine treaba. Alo, DNA?", a scris pe Facebook Clotilde Armand.

La finalul anului trecut, aceeasi societate Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat un contract de 4,5 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro, de la comuna Beciu (Teleorman), care avea la recensamantul din 2011 un numar de 1.641 de locuitori. Contractul viza proiectarea si constructia unui drum in lungime de de 4,2 kilometri, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Doua luni mai tarziu, in data de 28 ianuarie 2020, europarlamentara Clotilde Armand, anunta cum aceeasi Tel Drum primea alte patru contracte cu statul roman. ""Tineti-va bine si haideti sa facem un calcul impreuna.

10.761.647 + 13.586.743 + 14.001.371 + 18.475.091 = 56.824.852 lei (11.891.278 EUR)

Atat a castigat astazi firma TEL DRUM de la statul roman. 4 contracte in valoare de 56.824.852 lei de la Consiliul Judetean Teleorman. Da, oameni buni... TEL DRUM, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene. Ireal", scria aceasta pe pagina ei de Facebook.

Inainte de condamnarea lui Liviu Dragnea, in 27 mai 2019, Tel Drum anunta castigarea unui mare contract cu statul la fiecare luna. Asta, in conditiile in care societatea era deja in stare de insolventa si trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni.

Liviu Dragnea pus sub acuzare in dosarul Tel Drum

La finalul lunii iunie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca fostul lider PSD Liviu Dragnea este inculpat in dosarul privatizarii frauduloase a companiei TelDrum, acesta fiind presedinte al Consiliului Judetean Teleorman la data comiterii faptelor.

Fostului lider PSD i se aduc acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, doua infractiuni de abuz in serviciu si una de instigare la frauda cu fonduri europene.

Si compania Tel Drum, presupus controlata de Dragnea, a fost inculpata pentru constituire de grup infractional organizat, 10 infractiuni de evaziune fiscala si alte doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Acuzatiile sunt legate de contracte pentru drumuri in Teleorman.

"Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, ar fi initiat un grup infractional organizat din care ar fi facut parte functionari din administratia locala si persoane din mediul de afaceri.

Grupul ar fi actionat in perioada 2001-2017 in scopul de a obtine, in mod fraudulos, sume importante din contractele finantate din fonduri publice (nationale si europene), prin infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii", sustin procurorii DNA.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#tel drum, #Liviu Dragnea, #coruptie, #DNA, #Justitie, #abni publici , #Tel Drum