Talcul scrisorii lui Dragnea catre tara

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 09:19
16408 citiri
Talcul scrisorii lui Dragnea catre tara

Domnului Liviu Dragnea i s-a parut potrivit de 1 Decembrie sa foloseasca Ziua Nationala drept pretext ca sa explice, printr-o postare pe Facebook, cum s-a jertfit dansul pentru tara, lasand de inteles cat de nerecunoscatoare a fost tara cu el, cand l-a trimis la zdup.

In anumite limite, scrisoarea seamana cu tanguirea unui sot care, parasit de sotie, ii aminteste acesteia cat l-au costat pe el cadourile facute in timpul casniciei, cat l-au costat vacantele, cum si-a pierdut timpul in tinerete facandu-i ei curte, cum s-a purtat totdeauna ca un adevarat cavaler cu dansa si cum ea, ca o ingrata ce e, a fugit cu altul.

Formulata in stil epistolar si intitulata patetic "Tara mea draga", postarea domnului Dragnea insira toate sacrificiile, cate a facut el pe altarul patriei, careia i se adreseaza: "Ti-am respectat cu sfintenie toate traditiile, te-am sarbatorit cu fiecare ocazie (...) ti-am dedicat tie intreaga mea viata".

Se plange chiar ca, numai de dragul tarii, n-a pregetat sa renunte la momente fericite in mijlocul familiei, ca a ratat evenimentele din viata copiilor, ba chiar a renuntat si la libertate, ajungand acolo unde se afla acum, numai din dragoste de tara, nu de altceva.

Un fel de "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie"

In continuare, ca un fel de "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie", Liviu Dragnea insira in nestire cam ce a gandit dansul sa fie bine, ca sa nu fie rau: copiii sa manance numai mancare romaneasca si nu din import, batranii sa-si recapete demnitatea, tinerii sa nu-si piarda speranta, padurile sa ramana in picioare, exportatorii straini sa nu-si mai umple buzunarele lor cu banii nostri, campiile sa fie pline de grane, economia sa creasca, tara sa infloreasca.

Niciun cuvant insa despre ce a facut el, pentru ca toate cele vizate sa se implineasca. Adica, de unde speranta si demnitate, cand Dragnea a indatorat tara mai rau ca niciodata, cand copiii si nepotii nostri vor avea de platit nu numai ratele creditelor, ci si dobanzile aferente, plus posibilele penalizari in cazul cand nu-i vor tine curelele sa plateasca la timp ratele?

Niciun cuvant despre padurile care nu mai au cum sa ramana in picioare, intrucat au disparut cu totul sub obladuirea dragnisto-dancilista, despre multimea de investitori straini care ne-au parasit, despre preturi si inflatie, despre dezastrul din economie sau granele care nu pot fi transportate din lipsa de drumuri sau cai ferate moderne.

Niciun cuvintel despre izolarea tarii fata de partenerii nostri externi, care ajunsesera sa-i intoarca spatele lui Dragnea si s-o ignore pe Vio, despre dezastrul in legislatie, despre atacul la statul de drept, nimic despre spitalele neconstruite, scolile nereparate, despre investitiile neincepute si care trebuiau deja terminate.

Nicio vorba despre uriasa discriminare dintre bugetarii (vreun milion de salariati) carora li s-a marit salariul (din imprumuturi) si restul de vreo patru milioane, carora nu le-a marit nimeni nimic, intrucat pe Dragnea nu l-a ajutat mintea sa prevada in program masuri capabile sa-i ajute pe investitori, care la randul lor sa aiba de unde sa le creasca salariile angajatilor!

In incheierea postarii intitulate, cum spuneam, "tara mea draga", Dragnea atrage atentia ca el, ca un adevarat martir ce este, nu va renunta niciodata sa-si iubeasca tara, indiferent cat il vor chinui altii ca sa se dezica de aceasta iubire.

V-ati prins? "Altii" l-au aruncat in temnita numai pentru ca el n-a incetat sa-si iubeasca tara, nu de altceva, dar el nu va inceta niciodata s-o adore, ramanandu-i credincios!

A facut insolatie?

Citindu-i randurile, oricine se poate intreba pe buna deptate: Dragnea asta e sui? A facut insolatie si i-a pornit mintea pe aratura? N-as zice asa ceva.

Dimpotriva, Dragnea trebuie sa fi calculat la milimetru cat mai are de stat, stie exact ziua si poate chiar ora cand va iesi de la zdup, iar dialogul lui cu draga de tara nu este decat un episod din ce spera sa urmeze cand se va vedea liber. Si mai ales cand il vom vedea liber noi, ceilalti.

Te crucesti, vazand ce poate scrie Dragnea, ca sa-si transforme culpele in merite si te intrebi de ce o face. Dintr-un singur motiv: ca sa se victimizeze.

O face ca sa citim noi acele randuri si sa spunem: bietul de Dragnea! Ce rea e tara cu el! Ce rai sunt magistratii! Cum a pus gheara statul paralel pe acest mare patriot si cum il chinuieste intr-un stil, nemaiintalnit de la Horia, Closca si Crisan incoace!

Pe Dragnea nu-l va reeduca nimeni niciodata

Fireste, pe Internet oricine poate posta orice, dar citindu-i randurile observi ca degeaba sta la reeducare. Pe Dragnea nu-l va reeduca nimeni niciodata

Are demagogia in sange si citesc printre randuri cum isi calculeaza de pe acum revenirea in politica de indata ce isi va fi ispasit pedeapsa.

Nu scapa din vedere sa se laude cu nemasuratul lui patriotism, pentru care poate chiar ar fi meriat sa faca ani de detentie, sa spele zilnic dubele inchisorii, sa-si gospodareasca in fiecare zi celula si fara indoiala sa-si spuna in gand, precum Lapusneanu: de m-oi scula, pe multi am sa popesc eu!

Pe de o parte, nu-l bag in seama, dar pe de alta parte, ma distrez imaginandu-l pe Dragnea cum o popeste pe Viorica, plus locotenentii Fifor si Orlando, plus multi altii care, dupa ce l-au servit cu evlavie pe el, nu s-au sfiit s-o slujeasca cu smerenie pe Vio, iar acum privesc debusolati in jur, negasindu-si locul daca n-au pe cineva sa-l poata slugari.

Dragnea stie si n-are alta speranta decat sa vada cum continua debandada in partid, pana se va intoarce el. Daca partidul nu-si gaseste intre timp un lider credibil, european si capabil sa puna mana pe fraie, atunci Dragnea s-ar putea intoarce din inchisoare nu ca un ispasit reeducat prin penitenta, ci ca legendarul print calare pe un cal alb asteptat de cei care n-au gasit altul mai breaz.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liviu Dragnea postare internet, #Liviu Dragnea incarcerat , #condamnat