Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 19 Februarie 2019, ora 16:21
28213 citiri
Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie si 31 ianuarie 2019, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a formulat, consecutiv, trei cereri catre procurorii DNA prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Toate au fost respinse de procurorii DNA.

Detaliile apar intr-un raspuns transmis de DNA la solicitarea Ziare.com.

In dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit DNA, "in primele doua cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificari".

In ultima solicitare a Sectiei, datata 31 ianuarie 2019, s-a invocat imprejurarea ca DNA nu ar mai avea competenta de solutionare a acestui dosar, "deoarece unele dintre persoanele impotriva carora se efectueaza urmarirea penala au calitatea de magistrati".

"La data de 14 februarie 2019, in raspunsul transmis de catre DNA Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, se arata ca nu exista niciun criteriu care sa atraga competenta Sectiei, niciuna dintre persoanele fata de care se efectueaza urmarirea penala neavand calitatea de magistrat", conchide DNA.

Sectia, laudata de PSD

Sectia pentru investigare a infractiunilor de justitie (SIIJ), denumita de mass-media Sectia pentru investigarea magistratilor, a fost condusa de la infiintare, octombrie 2018, de Sterschi Florena Esther. Structura este condusa de la sfarsitul lunii ianuarie 2019 de Gheorghe Stan, fostul adjunct al sefului Inspectiei Judiciare.

De facto, structura era coordonata de Adina Florea, care avea functia de adjunct al procurorului-sef SIIJ. Florea s-a remarcat prin faptul ca a cerut arestarea a doi procurori de la DNA Ploiesti, a deschis o ancheta la DNA Oradea si a pus-o sub acuzare pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dupa punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kovesi, mai multi lideri din Opozitie au criticat activitatea Sectiei de investiare a magistratilor. In schimb, PSD a luat apararea acestei structuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea cercetat, #Tel Drum cercetata, #ancheta Tel Drum, #Ancheta dragnea , #Tel Drum