RISE Project face noi dezvaluiri despre Dragnea si legaturile sale cu oamenii cu bani si cu Tel Drum

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:4113015 citiri
RISE Project face noi dezvaluiri despre Dragnea si legaturile sale cu oamenii cu bani si cu Tel Drum
Foto: Ziare.com

Niste cumetri si cumnati devin o corporatie pe banii nostri. Se cunosc din tinerete, dar s-au inrudit intre timp. In capul mesei sta Liviu Dragnea si corporatia creste odata cu influenta lui politica. Parlamentari, functionari si afaceristi - se inroleaza in grupare si fiecare inghite o felie din tortul de peste 2 miliarde de lei asigurat de stat in ultimii 10 ani.

Obiectiv de interes: Tel Drum, companie care leaga familia Dragnea de bugetul statului. Corporatia cumetrilor castiga la doua maini - prin contracte publice si prin eludarea taxelor. Din centrul de comanda, banii se distribuie in functie de pozitia fiecaruia, iar circuitul lor tradeaza anatomia gruparii. RISE Project a studiat mai multe tranzactii.

Tel Drum si firmele agreate, toate interconectate, au creat un mediu paralel de afaceri in sud-estul tarii. Banii vin de la stat si ruleaza in industriile locale generate de activitatile Tel Drum: asfaltari, imobiliare, agricultura, zootehnie, vanatoare, media si alimentatie publica.

Traieste toata lumea din Tel Drum - familia Dragnea, cumnatii, cumetrii, soferii lor, fruntasi din filiala PSD si oameni-cheie din institutii.

Fiecare are acces la o felie. Firmele lor isi livreaza reciproc servicii sau materie prima, lucreaza in tandem sau subantrepriza, se imprumuta intre ele, gireaza una pentru alta, iar unele au logistica si sedii comune. Sunt dependenti unii de altii, de aceea totul functioneaza in logica unui cartel care sufoca tot ce mai misca liber in acest colt sarac de tara. RISE le-a urmarit banii pana cand au ajuns in valize.

Citeste mai multe despre Dragnea - Oamenii si banii, pe RISE Project.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });