Revine Ponta la sefia PSD? Dragnea: Niciun presedinte n-a scapat fara macar o maneca rupta

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 08:07
3182 citiri
Revine Ponta la sefia PSD? Dragnea: Niciun presedinte n-a scapat fara macar o maneca rupta
Foto: Arhiva Ziare.com

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre o posibila revenire a lui Victor Ponta in prim-planul politicii si la varful PSD. Insa actualul lider social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat ca aceasta functie e chiar periculoasa.

"Functia de presedinte al PSD nu iti aduce mari avantaje, ba dimpotriva. Aici este vorba de asumarea unor responsabilitati. Nu a scapat niciun presedinte al PSD fara sa aiba macar o maneca rupta. Mircea Geoana a scapat ca a dat ceasurile inapoi", a spus Dragnea intr-o emisiune, marti seara, la B1 TV.

Cat despre revenirea lui Victor Ponta in prim-planul politicii, aceasta se datoreaza exclusiv deciziilor acestuia.

Dragnea il vrea pe Ponta presedinte la Camera Deputatilor (Video)

"Victor Ponta nu a fost undeva intr-un sertar si trebuia apasat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, sa stea putin pe margine. Tot el a luat decizia sa se reactiveze. Este un om responsabil si un om matur. Ia deciziile singur", a adaugat liderul PSD.

Liviu Dragnea si Victor Ponta, din nou prieteni. De ce?

Totodata, el a precizat ca noua echipa de conducere a partidului va fi formata la inceputul anului 2017.

"Reforma in partid este prima etapa, a doua etapa va fi la parlamentare si a treia etapa cand va fi formata noua echipa de conducere in PSD, la inceputul anului 2017. Cu mine sau fara mine, PSD-ul va avea noul lider la inceputul anului 2017, asta este categoric", a precizat Dragnea, aratand ca isi doreste sa mai aiba dreptul sa intre in sediul din Kiseleff.

"Eu condamnat la moarte sau la puscarie pana in decembrie 2016 nu o sa fiu. Daca aleg sa mor, mor in picioare", a completat Dragnea.

Dragnea: Dreptul meu la aparare a fost facut harcea-parcea. Ce spune despre ramanerea in functie

Liderul PSD a mai povestiti ca primul impuls dupa ce a aflat ca este condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului a fost sa plece de la conducerea partidului, dar nu a facut acest pas pentru ca formatiunea politica sa nu intre in disolutie.

"Primul impuls personal a fost sa plec. Dupa trei ani si jumatate dupa ce institutiile respective mi-au facut viata un calvar si pentru o sentinta nedreapta, prima mea intentie cand am vazut la televizor sentinta a fost sa plec. Decizia mea de a nu pleca in acea zi a fost motivata de dorinta de a nu intra PSD-ul in disolutie.

Un PSD in disolutie putea sa o ia in orice directie. Daca eu as fi plecat, incepea o lupta pentru putere, asa cum se intampla in orice partid. Exact in campanie electorala este ceea ce ii trebuia PSD ca sa piarda aceste alegeri", a explicat el.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Dragnea Ponta sef PSD , #Victor Ponta