Regimul Dragnea, Romania si capitanul sufletului meu

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 15:08
6106 citiri
Regimul Dragnea, Romania si capitanul sufletului meu
Foto: Arhiva Ziare.com

Acum ca mastile au cazut, dupa ce rezolutia privind Romania a PE si raportul MCV au strigat in fine, in gura mare, ca, la Bucuresti, imparatul e gol, incotro pornim de aici? Si sub conducerea cui? A Finlandei?

Stiu bine ca, oricat de rau ne-ar fi, sunt, vorba unei poezii superbe, "maestrul destinului meu. Si capitanul sufletului meu". Dar ce ne facem daca soarta ne-o conduc neaveniti in Europa? Si, mai ales, in Romania?

Ca o ploaie binefacatoare, in plina seceta, ca o timida raza de lumina in bezna interminabilelor ani de minciuna a venit peste cleptocratia romaneasca ziua de marti 13 noiembrie 2018.

A sosit ca pentru a compensa sirul infatigabil de zile negre de marti, daruite de PSD in ultimii sase ani, spre disperarea lor, milioanelor de romani harnici si onesti. Pentru penali si infractori, in schimb, memorabila zi, in care au cazut in fine si mastile democratiei mimate si voalurile acoperind pudic hidosenia si tirania unei oligarhii antiromanesti dandu-se patriotica, desi nu e de fapt decat o singura, imensa, tradare nationala, a sosit la pachet cu trei ceasuri rele si alte trei negre.

Caci, documentand clar si sec faptele regimului Dragnea, patalamaua MCV n-a ramas singura la parinti. Politizarea justitiei romanesti, sabotarea independentei ei, dezertarea de la lupta impotriva marii coruptii si restaurarea paradisului mitei si nepotismului, care a fost atata amar de vreme Romania, n-a ramas un secret nici pentru Parlamentul European.

Forul de la Strasbourg a osandit, ca "disproportionata", interventia "violenta" a politiei in timpul protestelor de la Bucuresti din august. E vorba, ca sa inteleaga toata lumea, de excesele comise de jandarminerii marionetei sefului PSD, Carmen Dan, care, desi i-au gazat si molestat in masa pe niste romani protestand pasnic, la 10 august 2018, in Piata Victoriei, continua, vai, sa se afle in functii.

Parlamentul European le-a bagat deci autoritatilor pesediste mortul in casa cerand cleptocratiei dragniote, intre altele,citez "sa se opuna dezincriminarii coruptiei in randul functionarilor de stat si sa aplice strategia nationala anticoruptie". Adaugata marsului funebru intonat de recomandarile MCV, care solicita suspendarea instantanee a transpunerii legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta din domeniu, precum si revizuirea lor pe baza propunerilor Comisiei Europene, Comisiei de la Venetia si ale GRECO, aceasta rezolutie ar fi trebuit sa fie de ajuns. Ei bine, n-a fost.

Au urmat palmele si pumnii din finalul unei zile mari. PNL s-a trezit, parca, din somnul sau de veci si a inceput sa se metamorfozeze, miraculos, intr-o opozitie veritabila. A depus, deci, solicitarea de revocarea a lui Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor "pentru motive de natura juridica", in speta pentru abuzuri, folosirea functiei in interes propriu si declaratii rostite fara mandat impotriva SUA, UE si NATO.

In fine, palma poate cea mai usturatoare i-a fost administrata regimului Dragnea cu eleganta britanica si dulceata ciresei de pe tort. Politicoasa si pragmatica Finlanda si-a manifestat disponibilitatea de a prelua conducerea UE in locul Romaniei, de la intai ianuarie 2019.

In orice stat european normal toate acest voturi de blam de o amploare, forta si duritate fara precedent ar fi culminat cu o rapida demisie in bloc a celor responsabili, incepand cu Liviu Dragnea si terminand cu doamne ca Viorica Dancila si Carmen Dan.

Romania insa a fost lasata, din pacate, de mult sa-si piarda conditia de stat normal. Caci lumea buna, occidentala, a avut timp sa se ocupe de cate in luna si in stele, in speta mai ales de Trump, de populism si de fantasmagorii universaliste, ca si de himera unei armate europene de care cat timp exista NATO n-are nevoie nimeni. Numai de ranile purulente provocate Comunitatii, democratiilor europene si statului de drept romanesc de catre regimul Dragnea n-a avut mai nimeni timp.

Chiar si acum, cand Comisia Europeana si Parlamentul European par in sfarsit sa fi gasit vremea necesara sa se ocupe de cataclismul romanesc, presa occidentala are cu totul alte prioritati decat tematizarea intimidarilor strigatoare la cer la care autoritatile dragniote si avocatii marilor corupti ii supun pe ziaristii romani de investigatie. De pilda pe cei de la Rise Project pentru "Teleormanleaks".

Ori de nu mai putin revoltatoarele reactii ale responsabililor de la Bucuresti care, in loc sa-si asume ca, tradand interesele tarii, o imping spre jungla africana, ori braziliana, in fapt spre apocalipsa, ii acuza pe europarlamentarii patrioti care au sustinut rezolutia din PE de o imaginara "tradare de tara".

Iata ceea ce e bine sa li se repete fara incetare responsabililor damboviteni, pana cand, in fine vor intelege, sau vor fi fortati sa priceapa. Si anumce ca in Parlamentul Europoean, ca si in sufletul natiunii proprii n-au fost condamnati romanii. Dancila se insala de doua ori cand afirma ca e "absolut regretabil ca s-au gasit europarlamentari romani care sa voteze impotriva Romaniei". Ei nu in contra Romaniei au votat. Ci impotriva regimului Dragnea.

Care, desi suit trufas in copacul puterii romanesti, nu e catusi de putin identic cu tara si un neam prea indelung obidit pentru a nu fi ajutat acum sa-si recupereze libertatea, justitia si statul de drept. In grava eroare e doamna premier, alias Liviu Dragnea, un maestru al automagirii, si daca isi inchipuie ca romanii nu stiu ce anume e cu adevarat absolut regretabil. Si anume, ca executivul Dragnea-Dancila inca mai face tara de ocara, insistand sa ramana la nefericitele ei butoane.

Vor trebui alungati, iar apoi pedepsiti pentru pagublele provocate. Ceea ce, mai devreme sau mai tarziu, e cert ca se va intampla.

In acest scop insa, o spun din nou, e imperios ca opozitia si natiunea sa se uneasca inainte sa fie prea tarziu. 1 ianuarie 2019 bate la usa. Ar fi bine ca natiunea, transformata de PSDragnea in codasul celor europene, sa probeze ca poate conduce nu doar UE. Ci si, ca maestra a destinului ei, pe sine.

Petre M. Iancu

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Dragnea rezolutie Romania PE, #Dragnea raport MCV , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
@Hasta...! Finlandezele sa stea de-oparte,ca mie imi place brunetele