Razboiul Partidului cu omuletii verzi

Autor: Petrisor Peiu - analist
Sambata, 23 Decembrie 2017, ora 15:34
8901 citiri

Partidul a stiut, inca de la inceput, din decembrie 1989, sa ne salveze de diferite pericole, mai ales de cele nestiute care ne amenintau fara sa le cunoastem.

Cand eram prea tineri sa ne dam seama ce ne coc dusmanii, Partidul s-a luptat eroic cu mosierii si mai ales cu trimisii acestora care venisera sa orchestreze "luarea inapoi a mosiilor"; Partidul a tinut cu dintii de dreptul nostru suveran de mancatori de salam cu soia de a nu fi sedusi de "Ratiu si Campeanu/ Sa treaca oceanul!".

Tot Partidul ne-a ferit de cuplul canibal Coposu-Doina Cornea, care isi dorea, in mod pervers, sa confiste nobilele idealuri ale socialismului. Ca o expresie a sacrificiului suprem, Partidul ne-a ferit de molima alegerilor libere in 1990, impiedicand cedarea in fata batranilor liberali si taranisti, care tipareau bani in subsolurile sediilor partidelor istorice sau distribuiau droguri si blue jeans printre manifestantii drogati din Piata Universitatii.

Acelasi Partid ne-a protejat, inca din decembrie 1990, de contactul impurificator cu regele Mihai, care oricum nu era o solutie ca era prea batran (avea pe atunci matusalemica varsta de 69 de ani si urma sa mai traiasca inca 27 de ani!).

Cu bunatate si grija parinteasca, Partidul a ferit intreprinderile romanesti de molima privatizariii, preferand sa distruga cu mana proprie (a guvernelor Roman si Vacaroiu), strung dupa strung, transformator dupa transformator, decat sa le predea cotropitorilor capitalisti.

Partidul a avut grija si de pamantul agricol, care nu trebuia sa ajunga din nou pe mana "mosierilor", ci sa ramana al "specialistilor agricoli", astfel incat am ajuns acum sa importam cartofi din Grecia si ceapa din Franta...

Partidul ne-a aparat si de americanii cei hrapareti; in acest scop, Partidul a dat o mare lovitura de istorie cand a reusit performanta uriasa de a incheia un tratat de prietenie cu URSS, cu doar cateva clipe inaintea de dezmembrarea acesteia.

E drept ca, dupa zeci de ani, acelasi Partid a inceput sa ne apere de rusi si, in acest scop, a inceput sa cumpere rachete americane. Dar nu, nu este o inconsecveta a Partidului; de fapt, noi nu suntem suficient de experimentati pentru a intelege profunzimile strategiei Partidului.

Marele Razboi de Aparare a Patriei impotriva agresorului Soros

Ei bine, dupa aproape trei decenii de protectie glorioasa, Partidul continua sa ne apere, uneori chiar cu pretul vietii politice a marilor barbati de stat din Partid: nu mai departe de anul trecut, Partidul ne-a condus cu vitejie in Marele Razboi de Aparare a Patriei impotriva agresorului Soros.

Acesta din urma, intr-un asalt global impotriva fragedelor democratii estice, a cutezat sa atace frontierele noastre, beneficiind de serviciile coloanei a V-a din interior (fiul sau, cu numele putin schimbat, in Ciolos!), dar a fost respins, apeland la ideea "razboiului intregului popor", in batalia finala din 11 Decembrie 2016.

Au cazut jertfa, inca din 2015, pe altarul luptei pentru independenta, capitanul Victor de la Targu Jiu si parcalabul Gabi de la intendenta, fie-le tarana politica usoara...

Abia intors in cetatea de scaun, Partidul a fost atacat de omuletii verzi; pentru ca in razboiul clasic, purtat pe calea urnelor, nu poate invinge, dusmanul a trecut la razboiul hibrid sau chiar, si mai sofisticat, a adoptat tactica amenintarilor hibride.

Astfel, armate impresionante, cata frunza si iarba, de multinationale, banci, corporatisti, procurori, IMM-uri, economisti, finantisti, bruxellezi, ambasadori, ziaristi, liber-profesionisti, programatori, taximetristi si cine mai stie ce altii au lovit cu sete in ordinea de partid si de stat.

Pentru a face fata cu succes, Partidul si-a mobilizat si el fortele de elita: tocmai de la mosia sa de la Slatina a fost adus generalul sub control judiciar Darius Lingou de Aur, sub camuflaj a venit si marele vistiernic Florin.

Cu toate acestea, principalele capetenii ale Partidului au ramas aceleasi: paharnicul Mihai Frunte Creata din Braila, marea jupanita Olga a Baniei Olteniei, jupaneasa roz Gabriela din Voluntari si nelipsita Coana Sevil, aceasta adevarata jupaneasa Ilisafta a banilor publici.

Desi Partidul era plin de eroi, comandantul Sorin din regimentul Victoria a tradat si a clipit catre armatele de sorosisti care ii asediau reduta; marele voievod Liviu de Belina a lovit insa fulgerator si tradatorul Sorin a fost marginalizat la Editura Tehnica, aaa pardon, la ANCOM, locul unui exil dureros, intr-o colivie de aur si smaralde.

Dusmanoasa economie de piata a fost pusa cu botul pe labe

Prima mare victorie in noul razboi impotriva amenintarilor hibride a fost cea din lupta cu nemiloasa acciza la carburanti: aceasta a fost pusa cu botul pe labe si readusa la nivelul impus de fostul capitan Victor de la Tirgu Jiu. A urmat apoi nimicirea puternicului ROBOR, care a fost scos din barlogul sau si readus la cotele demult apuse ale guvernarii aceluiasi capitan Victor.

Acum, Partidul a reusit, pe final de an, sa invinga fortele reunite ale fondurilor de investitii straine si cele ale micilor investitori locali, desfiintand nedreptul regim al guvernantei corporatiste din companiile detinute majoritar de stat.

Va dati seama, perfizii omuleti verzi se infiltrasera in Transgaz si Transelectrica si declansau actiuni hibride precum profituri si dividende, sabotand astfel efortul Guvernului de a goli de bani si ultimele companii de stat ramase!

De asemenea, dusmanoasa economie de piata a fost in fine pusa cu botul pe labe: paharnicul Mihai Frunte Creata a nascocit o companie de stat care sa se ocupe de comertul exterior, adica sa dijmuiasca firmele (toate private) care exporta, importa sau investesc peste hotare.

Este, probabil, o dulce aducere aminte a perioadei Voievodului Executat Nicolae I-ul, cand comertul exterior nu era accesibil civililor incompetenti.

Trebuie amintita aici si contributia remarcabila a strategiei de lupta a Partidului: pentru ca dusmanul sa nu poata sa-si aduca masinile de lupta sofisticate (probabil finantate de perfidul Soros), s-a blocat total constructia de autostrazi si cai ferate, astfel incat inamicul sa ramana blocat pe DN-urile cu o singura banda pe sens, pentru a permite Partidului sa atace pe rand regimentele raspandite ale inamicilor.

Un rol deosebit de valoros l-a avut si marele carturar Liviu Genunche, autor al unor istorice manuale de strategie si tactica a Educatiei Fizice de Partid, secondat de catre prea-inteleapta Ecaterina cea Mare, autoarea glorioasei victorii impotriva cotropitorilor Bacalaureat si Masterat.

La fel de valorosi s-au dovedit a fi si neintrecutii poeti de Partid, cu-ale lor 3 Antene puse una peste alta si condusi de catre Mircea Pumn de Fier si Minte Mica si de catre Mihai cel Pios, cu glas lingusitor, ajutati in transee de o armata bine hranita de morse competente.

Ei, dar razboiul cu omuletii verzi se desfasoara si in Bucuresti, in cetatea de scaun, acolo unde jupanita Gabi cu Mantie Roz se lupta vitejeste cu firmele private, cu aplicatiile online si alte surse de zgomot ale razboiului hibrid.

Prima victima a priceperii sus-numitei jupanite a fost chiar odiosul buget al Bucurestiului, amputat de vreo treime, in vederea infiintarii unor firme mamut (pentru orice, de la curatenie la publicitate, dar mai ales pentru angajarea sosonarilor, temutul corp de elita al respectatului Partid).

Acum se chinuie sa se apere de incercuirea jupanitei infamele aplicatii online pentru taximetrie, decadente excrescente ale progresului tehnologic utilizat de programatorii anonimi care distrug icoana blanzilor consumatori de seminte, armata traditionala a batalionului de Partid "taximetristii".

Dupa trei decenii de razboi hibrid, Partidul se pare ca a iesit intarit: puterea i-a crescut, iar armatele i s-au dublat; ostirile sale devin din ce in ce mai calite in lupta si pricepute, astfel incat tacticile viclene ale judecatorilor sau procurorilor sunt dejucate din fasa, ambasadorii cei obraznici sunt intampinati cu valuri de indignare, iar masinaria de lupta a Occidentului este paralizata, asistand neputincioasa la victoriile din ce in ce mai dese ale Partidului.

Peste toata Romania s-a revarsat o bunastare generala, de ne vine sa chiuim de fericire, masurand cresterea economica si salariile cat inflatia de mari. Ce bine ne este! Asa ne trebuie.

Petrisor Gabriel Peiu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Nastase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepresedinte al Agentiei pentru Investitii Straine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#PSD regele Mihai, #PSD guvern economie, #PSD proteste Soros , #presedinte PSD