PSD vrea adoptarea rapida a votului prin corespondenta

Luni, 24 August 2015, ora 15:27
2125 citiri
PSD vrea adoptarea rapida a votului prin corespondenta
Foto: Digi24

PSD vrea adoptarea in regim de urgenta a unei legi a votului prin corespondenta, care sa treaca prin filtrul Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si sa poata fi aplicata anul viitor.

In acest sens, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, dupa Biroul Permanent, ca Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a fost mandatat de partid "sa elaboreze un set de principii", dupa ce se consulta cu ceilalti colegi, care sa fie inaintat Autoritatii Electorale Permanente, iar aceasta institutie sa trimita "intr-un timp rezonabil" un proiect de lege la Parlament.

Liviu Dragnea a reamintit intr-o conferinta de presa ca la ora actuala in Parlament sunt 4 proiecte de legi depuse in legatura cu votul prin corespondenta, doua din partea Puterii si doua din partea Opozitiei.

De ce a aparut o lege a votului prin corespondenta chiar inaintea motiunii - explicatia PSD

"Cred ca AEP nu trebuie sa ramana in afara conceperii unei asemenea legi atat de importante, e bine sa avem mult mai multa expertiza cand elaboram o asemenea lege", a explicat Liviu Dragnea.

Succes international pentru Romania in domeniul electoral: AEP va detine presedintia A-WEB

In plus, acesta a spus ca PSD nu sustine si modificarea legii alegerilor europarlamentare, si nici pe cea a alegerii presedintelui, pentru ca nu este nicio graba.

"Nu avem asemenea alegeri la anul, din cate stiu eu, deci pot astepta", s-a justificat el.

Intrebat de jurnalisti daca legea votului prin corespondenta se va putea aplica de la anul, Liviu Dragnea a raspuns ferm: "Asta este si intentia, sa ne miscam foarte repede".

"AEP sa primeasca rapid acel set de principii, sa transmita intr-un timp foarte rezonabil un proiect de lege, iar in Parlament putem sa adoptam legea in procedura de urgenta, sa fie aplicabila pentru 2016, la parlamentare", a adaugat presedintele interimar al PSD.

Legea votului prin corespondenta este intens sustinuta de PNL, care a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in aceasta vara.

PNL cere sesiune parlamentara extraordinara, in august, pentru votul prin corespondenta

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Dragnea PSD lege vot corespondenta, #vot corespondenta lege , #PSD