PSD si-a stabilit lista de candidati la Capitala - Dragnea si Tariceanu nu s-au inteles, PSD si ALDE merg separat

Vineri, 18 Martie 2016, ora 15:01
4500 citiri
PSD si-a stabilit lista de candidati la Capitala - Dragnea si Tariceanu nu s-au inteles, PSD si ALDE merg separat
Foto: site PSD (Arhiva)

Comitetul Executiv al PSD a decis, vineri, lista candidatilor partidului la Primaria Capitalei si la cele 6 primarii de sector, pentru alegerile locale din 5 iunie.

Astfel, senatorul Gabriela Firea, presedintele PSD Bucuresti, va fi candidatul sustinut de partid pentru Primaria Capitalei, in timp ce pentru sectoare vor fi sustinuti: Sectorul 1 - Daniel Tudorache, Sectorul 3 - Robert Negoita, Sectorul 4 - Daniel Baluta, Sector 5 - Daniel Florea si Sectorul 6 - Gabriel Mutu.

La Sectorul 2, PSD il va sustine pe actualul primar, Neculai Ontanu, secretarul general al UNPR.

"La sectorul 2 am avut in ultimele zile discutii cu colegii de la UNPR si vom merge in alegeri pe liste comune cu dl. Ontanu, si il vom sustine", a declarat Liviu Dragnea.

Foto: B1TV

Presedintele PSD a precizat ca a purtat discutii cu liderii ALDE si UNPR, iar concluzia a fost ca interesul major a fost sa se asigure majoritatea in CGMB.

"PSD nu face alianta nici cu PMP, nici cu M10, nici cu PNL. PSD vrea sa faca majoritate in CGMB cu ALDE si UNPR. Din toate analizele cea mai buna varianta este ca PSD si ALDE si UNPR sa aiba candidaturi separate pentru lista de consilieri generali.

UNPR nu doreste sa puna candidat la Primaria Capitalei, ALDE urmeaza sa se hotarasca. Relatiile de colaborare raman aceleasi, in tara discutiile sunt deschise. In unele judete colegii au hotarat impreuna cum vor merge, in Parlament colaborarea va fi la fel de buna", a mai declarat Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti daca senatorul Gabriel Mutu, urmarit penal de DIICOT, respecta codul de integritate al PSD si poate fi desemnat candidat la primarie, Liviu Dragnea a raspuns: "toata lumea il respecta!".

"Colegii au analizat, pana la acest moment nu incalca codul de integritate", a adaugat el.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a dezvaluit ca PSD a facut inca din luna noiembrie cate 2 cercetari sociologice pe luna, pentru stabilirea candidatilor, iar rezultatele au condus catre aceasta decizie finala.

Gabriela Firea, cele mai mari sanse sa castige Primaria Capitalei - sondaj PSD

La randul sau, Gabriela Firea s-a aratat "onorata" de decizia colegilor, care, a spus ea, o obliga sa obtina rezultate pe masura.

"Am primit mii de mesaje din partea bucurestenilor, care au spus ca ma sustin. Pentru ei intru in aceasta lupta. Sunt un om de actiune, care iubeste curatenia si la modul propriu si la figurat", a declarat senatorul PSD.

Intrebat de ce a lipsit Robert Negoita de la sedinta de astazi, Liviu Dragnea a precizat ca primarul sectorului 3 "a fost invoit".

"Este intr-o deplasare externa, programata demult, i-a fost imposibil sa o anuleze. Candidatura lui Robert nici nu era o surpriza, e cel mai bun primar de sector de la PSD pana acum", a mai declarat presedintele PSD.

Programul candidatilor va fi anunta in scurt timp, a mai spus Liviu Dragnea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#candidati PSD Bucuresti , #presedinte PSD