PSD, o "Irma" politica

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 14:34
11049 citiri
PSD, o "Irma" politica

Eu inca nu am vazut o asemenea colectie de tampenii, minciuni si arogante servite din cele mai inalte pozitii in stat, ca aceea servita de pesedisti cu o frecventa ametitoare. Probabil ca asta si e secretul, frecventa.

Ineptiile se succed intr-un asemenea ritm incat nici nu mai ai timp sa reactionezi intre ele. Te pocneste una, nu apuci sa te dezmeticesti si vine alta. Deci fara pretentia unui imposibil inventar complet, voi incerca totusi un top al acestei saptamani.

1.Lia Olguta Vasilescu. Nu am suspectat-o niciodata pe fosta lance a PRM de eleganta, dar ceea ce face acum este o depasire a asteptarilor.

"Puteam sa-l facem si mai jos. Puteam sa facem ca in tari foarte dezvoltate din UE, sa nu mai dam deloc sau sa dam 100 de euro. Dar am plafonat la 1.800 de euro", spune dna Vasilescu despre indemnizatiile pentru cresterea copilului. Desigur ca orice decizie politica a majoritatii e posibila, dar acesta nu e ton de ministru, e ton de vataf.

Dna Vasilescu vorbeste despre aceasta indemnizatie nu ca despre un drept dobandit in urma unei contributii, printr-o reglementare legala si platit din bani publici. Vorbeste ca despre o pomana aruncata din banii si din marea mila a stapanilor unor slugi care trebuie sa fie recunoscatoare: Puteam sa nu va dam nimic, asa ca pupati mana si faceti temenele pana nu ne razgandim! - mi-au sunat mie in cap vorbele Olgutei Vasilescu.

Dna Vasilescu se considera un fel de proprietara a banilor publici din care imparte dupa propria voie cui doreste. Multi se intreaba de ce nu a fost sanctionata pentru o asemenea monstruozitate. Simplu, pentru ca asa gandeste tot PSD, asa a fost obisnuit sa castige alegeri.

Si pentru cine nu se supune, dna Vasilescu ascute, exact la fel ca Ion Iliescu, Mihai Tudose sau Liviu Dragnea, ura de clasa. Daca dl Dragnea asmute impotriva investitorilor, Mihai Tudose impotriva bancilor, Ion Iliescu impotriva intelectualilor si studentilor, dna Vasilescu asmute impotriva femeilor cu venituri presupus mari.

Distribuirea de catre dna Vasilescu a unei stiri, intelegem falsa, adica demascare tovaraseasca a unei "imbuibate care suge din banii poporului", mi se pare o ticalosie fara margini.

Multi sau putini, dna Cristea castiga acei bani si nu ii fura. Si ii castiga in mediul privat, nu de la bugetul din care PSD isi recompenseaza si mai gras clientelele de toate felurile.

2. Mihai Tudose. Premierul Romaniei, ma scuzati, minte cum respira. In recentele apartitii tv a emis cel putin doua absolut gogonate.

"Domnul Toader s-a consultat cu cam toata lumea (in privinta Legilor Justitiei - n.red). A fost la Bruxelles, a explicat. Si aici a fost un joc. A aparut un comunicat din partea Comisiei Europene care il facea tandari si ne facea pe toti. Dupa aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea ca 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agentiei din Romania, pe care doamna l-a dat ca si cum ar fi de-acolo'. O nebunie", a afirmat Tudose.

Nebunia e singurul adevar din aceasta rostire. Comunicatul de la Bruxelles nu exista. Comisia Europeana nu s-a dezis niciun milimetru de pozitia exprimata de reprezentanta sa la Bucuresti. Aceasta luare de pozitie e tot pe site-ul Reprezentantei, iar dna Angela Cristea conduce in continuare Reprezentanta.

Orice om cu minima intelegere a lumii in care traieste stie ca nici luarea de pozitie, nici dna Cristea nu ar mai fi fost la locurile lor daca ambele nu ar fi exprimat fidel punctul de vedere al CE.

In alta emisiune omagiala, la TVR, dl Tudose a declarat ca ar fi votat cu doua maini legislatia anticianuri, o minciuna gogonata demontata prin simpla cautare pe site-ul Camerei Deputatilor.

Dupa ce a fost prins cu mata in sac, premierul a revenit sa explice ca de fapt au fost doua randuri in care si-a exprimat prin opinia despre folosirea cianurilor si ca o data a votat pentru iar o alta impotriva.

3.Gabriela Firea. Doi neurochirurgi de top, printre putinii medici tineri de mare valoare si cu specialitati extrem de cautate si bine platite in strainatate, isi dau demisia exasperati de managementul inept al managerului pus de dna Firea la Spitalul Colentina.

Ca sa calmeze tambalaul, dna Fire numeste manager la Coletina pe fostul director comercial al Complexului Energetic Hunedoara, care in cariera domniei sale a mai fost si director al Spitalului Judetean din Deva, adica un tantar pe langa Spitalul Colentina.

Deci unor superprofesionisti disperati nu de salarii, ci de faptul ca un management incompetent nu le permite sa-si faca treaba la superlativ, dna Firea le raspunde cu un politruc. Pentru ca un om care sare ca puricele de la sefia unui spital, la aceea a unui complex energetic, nu poate fi, in opinia mea, decat un politruc.

Dna Firea mai sta pe un butoi de pulbere: traficul. Cum nu a miscat mai nimic in acest domeniu, blocajul este inevitabil odata cu inceperea scolilor, iar semnele lui au existat clar inca din vara, cand in Bucuresti s-a circulat cu mult mai prost decat in alti ani la vreme de vacante.

Daaaar, inventiva dna Firea a gasit solutia salvatoare: autobuzele vor circula pe sinele de tramvai. Sa mai comentez ceva?

Si in timp ce voi sta cu orele in trafic ma va chinui probabil o ultima dilema: dna Firea isi bate joc de noi si ne ia de prosti sau doar atata poate? Nu ca efectul celor doua ipoteze nu ar fi acelasi.

4.Dl Dragnea are un motiv pentru care nu urmeaza modelul dlui Tudose de a umbla numai cu bani cash. Si el nu se leaga, Doamne fereste!, de combaterea evaziunii sau de faptul ca in tarile civilizate daca incerci plati in numerar mai mari de 100 de euro esti privit foarte lung si esti foarte bine verificat (nu stiu daca e asa si in Brazilia, ce-i drept).

Nu, motivul dlui Dragnea este teama de a pleca cu "sacosa de bani" de la Parlament.

Deci liderul pricipalului partid de stanga din Romania, reprezentant in special al electoratului sarac de a carui grija se vaieta in toate campaniile, liderul majoritatii care a amanat maririle de salariu si reducerile de impozite si taxe promise prin sfantul program de guvernare, isi permite, chiar si ironic, sa spuna ca pleaca cu sacosa de bani de la Camera Deputatilor.

Sper sincer ca se referea doar la salariul de la Camera, majorat inainte de majorarea salariilor. Dar, chiar si asa, ma intreb cum s-o simti necajtul care l-a votat pentru promisiuni nerespectate, auzindu-l cum isi autodescrie veniturile.

5. Dl Toader, despre ale carui minciuni si manipulari am vorbit deja pe larg.

Ar fi de ras, daca n-ar fi vorba despre viata noastra de tara lovita de o "Irma" politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea sacosa bani, #Firea autobuze trafic, #Vasilescu indemnizatii mame, #minciuni Guvern PSD , #PSD