PSD nu e de acord cu Tariceanu: De ce mai facem suspendarea cand oricum Basescu pleaca?

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 13:33
6544 citiri
PSD nu e de acord cu Tariceanu: De ce mai facem suspendarea cand oricum Basescu pleaca?
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Liderii PSD nu sunt de acord cu suspendarea presedintelui Traian Basescu, initiata de Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a atras atentia, marti, asupra "implicatiilor" care ar aparea in contextul initierii actiunii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, enumerand cateva dintre acestea. De altfel, o pozitie similara a avut si presedintele partidului, Victor Ponta.

Argumentele lui Dragnea

Astfel, potrivit lui Liviu Dragnea, o problema ar putea fi eventuala "retinere" a populatiei chemata sa voteze la referendum: "N-as vrea sa riscam sa apara o retinere cand populatia trebuie sa vina vot".

In plus, a mentionat el, "nici nu stiu cati alegatori trebuie sa vina la vot". "Imi vine greu sa cred ca se va realiza cvorumul", a mai atras atentia presedintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a mai semnalat o eventuala problema: "Sunt din ce in ce mai multi oameni care intreaba de ce mai facem lucrul asta". Si acesta, la fel ca celelalte, este doar unul dintre "contraargumentele gandite intr-o zi", a specificat el.

El a mai spus ca importanta, in acest moment, din punctul sau de vedere, este incheierea definitiva a regimului Basescu. "Pentru mine, este foarte important ca regimul Basescu sa se incheie definitiv si Victor Ponta sa devina presedinte", a afirmat pesedistul, referindu-se la propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cu privire la initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu.

Antonescu nu sustine suspendarea lui Basescu: Demersul lui Tariceanu e jalnic, ridicol (Video)

"Imi doresc ca in aceasta campanie sa se vorbeasca despre niste proiecte de tara, un nou regim, o noua Romanie", a spus el, mentionand ca "n-as vrea sa discutam depre Basescu".

Dragnea, despre suspendare: Sa nu ne trezim ca dam martisoare cu Basescu la Cotroceni si Ponta pe tusa

Liviu Dragnea considera ca argumentele enumerate de el sunt suficiente impotriva demararii actiunii de suspendare. Totusi, a tinut el sa specifice, nu are nimic de reprosat lui Calin Popescu Tariceanu. "Noi vorbim despre o consultare pentru un demers efectiv", a specificat el.

Nici Ponta nu e total de acord cu suspendarea

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca la nivelul PSD nu s-a luat inca o decizie legata de votul pentru suspendarea presedintelui Basescu.

"Noi nu am luat inca o decizie politica. In ce ma priveste, am votat pentru suspendare si in 2007, si in 2012 si cred ca din punct de vedere moral si social nu poate sa plece pur si simplu din functie fara niciun fel de sanctiune morala. Dincolo de acest lucru, suspendarea presupune o procedura si niste implicatii interne si internationale.

Din acest punct, pot sa trec peste ce simt si sa asum responsabilitatea evaluarii tuturor rezultatelor si efectelor implicarii intr-o asemenea actiune. O sa analizam in cadrul PSD si vom lua o decizie.

Intentia lui Tariceanu a fost de a atrage un semnal de alarma asupra faptul ca Basescu, daca incalca Constitutia, nu poate sa scape doar pentru ca mai are putin din mandat. Cred ca toti candidatii prezidentiali trebuie sa aiba o atitudine clara fata de ceea ce s-a intamplat in ultimii zece ani.

PSD si cu mine consideram ca au fost doua mandate grele. Blaga si ai lui au spus mereu ca au fost bune. O parte dintre liberalii condusi de Tariceanu cred ca au fost rele; o parte dintre liberali condusi de Iohannis cred ca au fost bune. Singurii care trebuie sa se lamureasca sunt Tariceanu si Iohannis. Nu sunt judecator ca sa spun ce a incalcat si ce nu Basescu", a transmis liderul PSD.

Si senatorul PSD Mircea Geoana impartaseste o pozitie similara, acesta atragand atentia, intr-o declaratie acordata RFI, ca o eventuala a treia suspendare ar putea avea efecte "perverse" si "contraproductive".

Acesta a punctat ca trebuie facut un calcul foarte atent daca un astfel de gest e potrivit din punct de vedere al eficientei si oportunitatii in acest moment, daca "serveste scopului principal", acela de a castiga presedintia.

Avertismentul lui Geoana: Efectele perverse ale suspendarii lui Basescu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus, vineri seara, initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.

Luni, Tariceanu a anuntat ca a inceput demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atat din Senat, cat si din Camera, initiativa legata de suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Suspendarea presedintelui: Necorelari cu Constitutia, PSD nu s-a decis inca - ce spune Tariceanu

Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre initiativa lui Calin Popescu Tariceanu privind o a treia suspendare, transmitandu-i acestuia sa citeasca bine Constitutia, cu trimitere la datele votului de suspendare si referendumului de demitere.

Basescu, despre suspendare: Tariceanu "inima zburdalnica" sa citeasca bine Constitutia

"Il rog pe Tariceanu sa citeasca bine Constitutia. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie si referendumul pe 2 noiembrie. Rugamintea mea la Calin Anton Constantin Popescu Tariceanu 'inima zburdalnica' este sa citeasca Constitutia, ca sa nu se mai faca de ras atunci cand planifica programul dat de Voiculescu", a declarat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Liviu Dragnea suspendare Traian Basescu, #Liviu Dragnea Traian Basescu, #Liviu Dragnea Calin Popescu Tariceanu , #PSD