Protestele care au falimentat Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 18:28
6451 citiri
Protestele care au falimentat Romania (Opinii)
Foto: doekplay.com

Liviu Dragna si Dan Sova nu sunt doar oamenii de incredere ai premierului si uneltele sale credincioase, ci si cei mai importanti ministri din Guvern. In primul rand ca pentru Ministerul Marilor Proiecte si cel al Dezvoltarii Regionale detin impreuna cei mai multi bani si pentru ca impreuna cele doua ministere controleaza aproape tot ce misca in tara la nivel de investitii si infrastructura.

Pe langa ei, Chitoiu de la Finante este un simplu contabil care se chinuie sa administreze saracia si sa stoarca bani din stalpi, piscine si alte extravagante ale capitalismului local.

Din nou, spre deosebire de aparitiile nesuferite ale liberalului de la Finante, cand apar Dragnea si Sova in cate o emisiune, mierea si laptele se revarsa din toate partile pana la ultimul catun din tara ramas inca izolat de beneficiile civilizatiei.

In ultimele aparitii televizate, Dan Sova a desenat incontinuu la tabla culoarele si magistralele de autostrazi si drumuri expres care vor taia Romania de la est la vest si de la nord la sud. La ultima aparitie, a promis ca in doi ani, adica pana in 2016, "autoritatile" vor construi 300 de kilometri de autostrada.

Adica mai mult decat au reusit toate guvernele sa construiasca in ultimii 20 de ani. Astfel de cifre au fost insa aruncate de mai toti ministrii, cu atat mai mult in ajunul campaniilor electorale sau din dorinta de a-si construi un profil de politician important care misca lucrurile si repune tara pe harta civilizatiei. O astfel de situatie avem si in cazul lui Liviu Dragnea care s-a luat la intrecere cu colegul de partid si de Guvern in competitia cine da mai mult si la cat mai multi.

Asa a ajuns si vicepremierul Dragnea sa spuna in emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro Tv, ca autostrazile promise vor fi si construite, in premiera, intrucat exista vointa, bani si bugete. Astfel a incercat sa indulceasca marirea accizelor la carburanti care vor merge direct catre contruirea de autostrazi, restul fondurilor urmand sa vina din banii europeni pe care este sigur ca de data asta ii vom lua.

Linistea si pacea sunt intrerupte in paradisul dezvoltarii imaginat de Dragnea doar de elementele reactionare, de un grup extrem de mic de oameni care pur si simplu se incapataneaza sa lupte impotriva bunastarii garantate de Guvern.

Vorbind despre sumele uriase care ar putea veni din dezvoltarea proiectelor gazelor de sist, vicepremierul explica: "ar putea sa vina venituri din pamant, dar nu le lasa oamenii din Pungesti. Cei 200 de oameni nu lasa pe ceilalti 20 de milioane sa ne dezvoltam. Cetatenii din Pungesti si cei care ii ajuta pun presiune pe 20 de milioane de romani."

Sofismul e atat de grosolan incat Dragnea ajunge ca, in numele unui pretins beneficiu pe care l-ar obtine 20 de milioane de romani, sa-i stigmatizeze si sa-i infiereze pe amaratii de la Pungesti, scotandu-i vinovati pentru esecul Guvernului de a atrage investitii si de a dezvolta infrastructura si economia celor 20 de milioane de romani... O astfel de schema de gandire nu putea insa sa rasara decat de la cineva care in acelasi loc declara ca nu poate fi de acord cu "impozitarea credintei", de ca si cum taxarea afacerilor Bisericii Ortodoxe ar echivala cu impozitarea credintei lui Ion si a Mariei de la Pungesti.

Gandirea lui Liviu Dragnea e reprezentativa pentru cea mai mare parte a clasei politice. Un grup ce detine puterea si care viseaza sa tina un numar cat mai mare din populatie sub controlul unei biserici tot mai bogate si mai puternice. Asa se va putea construi o lume in care va fi absurd sa iti imaginezi ca ar putea aparea un grup de 200 de rebeli care sa ameninte viata si dezvoltarea uriasei majoritati de 20 de milioane.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liviu Dragnea proteste Pungesti, #Dragnea constructie autostrazi , #stiri Liviu Dragnea