PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”

Luni, 16 Mai 2022, ora 11:48
4711 citiri
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Liviu Dragnea alături de președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu FOTO PNȚCD

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult, Pavelescu i-a acordat lui Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”.

Într-un comunicat transmis de PNȚCD, formațiunea susține că „o alianta politica intre PNTCD si APP este mai mult decat vitala pentru Romania” și că ar răspunde dezideratului poporului pentru alegerile din 2024.

Conform sursei citate, medalia primită de Dragnea este gravată cu chipul lui Iuliu Maniu, fondator al PNȚCD, iar pe verso are harta României Mari și cele patru principii ale partidului.

„Alături de președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Liviu Dragnea a dialogat cu membrii BNC al PNȚCD despre necesitatea creării în România a unei alianțe naționale suveraniste, obiectul dezbaterii fiind situația internă și externă.

În accepțiunea lui Liviu Dragnea, PNL și PSD și-au dat mâna într-o << Alianța a trădării naționale >>, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară”, a mai transmis PNȚCD.

De cealaltă parte, Aurelian Pavelescu a vorbit despre nevoia unei forțe politice care să militeze pentru „o Europă a Națiunilor Suverane” alături de celelalte forțe europene suveraniste.

Mai mult, PNȚCD lansează noi ode lui Dragnea, afirmând că programul său de guvernare din 2016 ar fi făcut ca România „să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă”, care ar fi arătat „potențialul uriaș de dezvoltare”.

„Întâlnirea lui Liviu Dragnea cu membrii biroului de conducere al PNȚCD vine pe fondul unor discuții avansate, duse de mai mult timp între PNȚCD și APP, obiectivul fiind încheierea unei alianțe politice pentru alegerile din 2024”, a mai transmis partidul.

Multiple ode pentru Dragnea

În urmă cu un an, Aurelian Pavelescu transmitea noi ode pentru Liviu Dragnea după ce acesta era eliberat din închisoare. Potrivit președintelui PNȚCD, Dragnea a reușit "un act epopeic", pentru care a "plătit cu libertatea". Pavelescu mai susținea că povestea fostului lider social-democrat "va trăi" în mintea oamenilor.

"Însoțit mereu, chiar împotriva tuturor, de Codrin Ștefănescu și alții câțiva, foarte puțini, a reușit un act epopeic: fondarea mișcării suveraniste române. De aceea a și plătit cu libertatea, scăpat de Dumnezeu de la plata cu viața. O mare luptă se măsoară prin puterea de sacrificiu, doar așa se poate învinge.

Este o chestiune de destin. Îl construiesc chiar dușmanii tăi, instrumente ale adevărului prin vădirea minciunii. Nu știu dacă va mai face sau nu politică, dar ce-a lăsat în urmă rămâne. Când cei care-au construit statul paralel, teroarea și supunerea propriului popor - președinți, prim-miniștri, miniștri, parlamentari, securiști, procurori și judecători la un loc - vor fi căzut de mult în uitarea cu care se plătește trădarea - pedeapsa cea mai ușoară -, povestea lui Liviu Dragnea va trăi în mintea oamenilor", a relatat Pavelescu într-un mesaj pe Facebook.

În 2019, înaintea alegerilor europarlamentare, PSD, condus atunci de Liviu Dragnea, a semnat un acord de colaborare cu PNȚCD care ulterior l-a propulsat în Parlamentul European pe Chris Terheș. După eșecul celor două partide de la alegerile europene, PNȚCD a transmis pe Facebook un mesaj în care solicita blocarea Facebook în România.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Liviu Dragnea, #partid liviu dragnea, #PNTCD, #Aurelian Pavelescu , #stiri Liviu Dragnea