Opozitia a depus un proiect prin care vrea sa-l dea jos pe Dragnea de la Camera Deputatilor

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 15:20 4554 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidele de opozitie au depus, miercuri, un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, prin care presedintele forului legislativ sa poata fi revocat din functie, la propunerea unei treimi din numarul total al deputatilor, a anuntat prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan.

"PNL, impreuna cu USR, PMP si deputati neafiliati din partidul Pro Romania, a depus astazi propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor prin care presedintele Camerei Deputatilor sa poata fi revocat, la propunerea unei treimi din numarul deputatilor", a declarat Turcan, in Parlament.

Aceasta a sustinut ca proiectul de lege a fost respins sesiunea parlamentara trecuta, insa Liviu Dragnea trebuie revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"Este un proiect legislativ pe care l-am avut si in sesiunea trecuta, care a fost respins, insa, in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizarii institutiei Parlamentului, decredibilizarii imaginii Romaniei in strainatate, a devenit personajul care transforma forul de baza a legiferarii din Romania intr-o institutie aflata la cheremul personal, consideram ca se impune o dezbatere reala, din nou, despre posibilitatea revocarii domnului Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor", a adaugat Turcan.

Potrivit articolului 26 din Regulamentul Camerei Deputatilor, "presedintele poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal.

Votul este secret si se exprima prin bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar care l-a propus si caruia ii apartine functia de presedinte al Camerei Deputatilor".

Citeste si Cat mai rezista Liviu Dragnea? Frica, singura arma care i-a mai ramas

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News