Mircea Cartarescu: PSD a trecut de linia rosie, ne putem astepta la represalii fizice. Desteapta-te, romane!

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 17:368621 citiri
Mircea Cartarescu: PSD a trecut de linia rosie, ne putem astepta la represalii fizice. Desteapta-te, romane!
Foto: Arhiva Facebook/Mircea Cartarescu

Scriitorul Mircea Cartarescu critica dur actiunile PSD-ului din ultima vreme si avertizeaza ca limbajul folosit de Liviu Dragnea indica o politia de forta impotriva celor care i se opun.

"Pe 22 iunie, PSD a trecut de linia rosie. El a-ncetat sa mai fie un partid normal care duce o politica normala, devenind un posibil grup de asalt in slujba unui potential dictator. E extrem de ingrijorator limbajul folosit de Liviu Dragnea si de cei din jurul sau, pentru ca sugereaza o politica de forta care vizeaza oamenii.

De-acum ne putem astepta la represalii fizice impotriva personalitatilor oponente si a protestatarilor, ca si la o guvernare discretionara, prin dictat", scrie pe Facebook Mircea Cartarescu.

Scriitorul mai spune ca evenimentele evolueaza rapid "spre o cale fara intoarcere" si sustine ca Romania ar putea avea parte de consecinte tragice, in sensul cel mai concret al cuvantului.

Totusi, el se gandeste si la posibilitatea unei solutii salvatoare.

"Sper intr-un miracol de ultima clipa care sa evite inimaginabilul. Nicicand primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: Desteapta-te, romane!".