Mircea Cartarescu, despre bodyguarzii lui Dragnea de la ICCJ: Ma uitam la serialul Narcos, mi s-a parut acelasi film

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 10:246983 citiri
Mircea Cartarescu, despre bodyguarzii lui Dragnea de la ICCJ: Ma uitam la serialul Narcos, mi s-a parut acelasi film
Foto: Digi 24

Scriitorul Mircea Cartarescu a comentat momentul in care Liviu Dragnea a iesit de la Inalta Curte de Casarie de Justitie insotit de cateva persoane care au atras atentia publicului, fiind foarte impunatori si despre care presa a scris ca ar avea legaturi cu lumea interlopa.

"Am vazut poze de acolo. In momentul ala ma uitam cu coada ochiului pe Facebook si cu celalalt ochi la Narcos, pe Netflix, serialul despre Escobar (Pablo Escobar - n.red.) si mi s-a parut acelasi film si intr-o parte si in cealalta. Era ca si cum nu as fi iesit din Narcos. Exact aceleasi figuri, aceleasi tipologii, aceleasi tatuaje. Toate lucrurile astea iti dau senzatia ca, de fapt este si adevarat, ca Romania este o tara latino-americana ratacita in Europa", a declara Mircea Cartarescu la Digi 24.

Scriitorul a comparat Columbia cu Romania, dar a precizat ca anul viitor va merge in tara lui Escobar pentru a vedea cu ochii sai daca s-a schimbat ceva.

Intrebat daca Romania se va schimba, Cartarescu a facut o comparatie cu Rusia, care in opinia sa este la fel ca acum 200 de ani.

Citeste si Dosar penal dupa scandalul de la procesul lui Dragnea. Malin Bot a facut plangere, Codrin Stefanescu il ameninta cu un denunt

"Romania se va schimba? Vedeti, cele mai bune insemnari despre Rusia apartin unui marchiz francez care a scris acum 200 de ani. De 200 de ani, Rusia nu s-a schimbat nici cat varful unei unghii. Eu cred ca citandu-l pe Cantemir, 'Descriptio Moldaviae', vezi cu uimire cat de putin s-a schimbat romanul. In esenta este acelasi, cu binele si cu raul sau, cu cutumele neplacute si cu partile lui bune.

Eu nu cred ca o natiune se schimba de la o zi la alta sau peste noapte. Sigur ne schimbam toti ca urmare a revolutiei psihologice, economice, tehnologice, educationale, dar in esenta ramanem aceeasi, pentru ca cele mai puternice trasaturi care definesc o comunitate se transmit din tata in fiu, nu la scoala, nu in alte imprejurari. Noi ducem mai departe tarand dupa noi binele si raul", a punctat acesta.