Ministerul Dezvoltarii sare in apararea sefei cantarete de la Anticoruptie cu un CV "beton"

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 20:41
5317 citiri
Ministerul Dezvoltarii sare in apararea sefei cantarete de la Anticoruptie cu un CV "beton"
Foto: mirceamester.ro

Ministerul Dezvoltarii a transmis, luni, presei, un document in care sunt enumerate numeroasele studii si functii ale Ioanei Ardelean, cantareata de muzica populara numita sefa a Serviciului Anticoruptie din cadrul institutiei.

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus de Liviu Dragnea, a vrut astfel sa raspunda acuzatiilor potrivit carora Ardelean nu ar fi competenta pentru postul de conducere.

"Ioana Ardelean a absolvit Facultatea de Comunicare Sociala si Relatii Publice, din cadru Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti. De asemenea, a urmat cursurile de master de comunicare interculturala organizate de Catedra Departament UNESCO, in cadrul Universitatii Bucuresti", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Reprezentantii ministerului precizeaza ca aceasta cunoaste limbile engleza si franceza la nivel avansat, detinand, pentru limba engleza, Certificatul de competenta lingvistica din partea Cambridge Advanced English.

Dragnea a numit o cantareata de muzica populara in fruntea serviciului anticoruptie din minister

Ei adauga ca Ardelean a indeplinit functia de consilier si specialist in comunicare in cadrul Camerei Deputatilor, la Centrul de Studii Internationale si de Securitate, precum si la societati din sectorul privat.

Aceasta este membra a Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice din septembrie 2006, iar in perioada 2006-2007 a fost sef de cabinet in Comisia de Politica Externa a Camerei Deputatilor, mai mentioneaza oficialii.

De asemenea, la Ministerul Dezvoltarii, Ardelean a ocupat functia de director de cabinet si consilier personal al ministrului Eduard Hellvig. In aceasta calitate, ea a primit responsabilitati directe privind monitorizarea implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015, a participat la raportarile periodice din cadrul Planului Sectorial de Actiune al MDRT si a reprezentat institutia la reuniunile organizare de Secretariatul Tehnic din Ministerul Justitiei.

Totodata, "a gestionat comunicarea dintre Cabinetul Ministrului si reprezentantii misiunilor diplomatice ale altor state in Romania. In acest context, Ioana Ardelean a urmat mai multe cursuri si programe de instruire in domeniul integritatii, eticii si prevenirii coruptiei", se precizeaza in document.

Dragnea, despre cantareata de muzica populara sefa la anticoruptie: O recomanda vocea si talentul

Mai mult, in perioada decembrie 2012 - martie 2013, a ocupat functia de consilier evaluare-examinare la Directia de Cooperare Teritoriala Europeana din Ministerul Dezvoltarii. In aceasta calitate, Ioana Ardelean a coordonat activitatile pentru infiintarea Serviciului Anticoruptie - o structura organizata la nivelul MDRAP, care coordoneaza proiecte apreciate in ultimul Raport realizat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Din martie 2013, a preluat conducerea acestui serviciu, noteaza reprezentantii ministerului.

"Structura condusa de Ioana Ardelean nu are responsabilitati in domeniul controlului modului in care sunt utilizate fondurile europene la nivelul ministerului", au incheiat acestia.

D.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ioana Ardelean CV, #Ioana Ardelean pregatire, #Ioana Ardelean studii, #Ioana Ardelean experienta , #ministrul Dezvoltarii Regionale