Locul lui Dragnea in Camera Deputatilor ar putea fi luat de un pesedist de 72 de ani din Teleorman

Luni, 27 Mai 2019, ora 23:57
18072 citiri
Locul lui Dragnea in Camera Deputatilor ar putea fi luat de un pesedist de 72 de ani din Teleorman
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputatilor va vacanta locul acestuia de deputat.

Inlocuitorul sau pentru restul mandatului pana in 2020 va fi consilierul judetean din Teleorman Petre Cioaba, au spus surse politice pentru Mediafax.

Petre Cioaba are 72 de ani si este pensionar, el fiind presedintele organziatiei de pensionari a PSD Teleorman. In prezent, acesta este si consilier judetean din partea social-democratilor.

Referitor la Liviu Dragnea, acesta este si presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit Regulamentului "functia de presedinte al Camerei Deputatilor, devenita vacanta in timpul legislaturii din alte motive decat revocarea, se ocupa cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (3) si ale art. 21".

Alineatul (3) al articolului 20 din Regulament prevede ca: "Biroul permanent al Camerei Deputatilor este format in urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectandu-se configuratia politica a Camerei Deputatilor, asa cum rezulta din constituirea initiala a grupurilor parlamentare".

De asemenea articolul 21 din Regulament precizeaza urmatoarele: " (1) Presedintele Camerei Deputatilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt inscrise, in ordine alfabetica, numele si prenumele tuturor candidatilor propusi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singura propunere.

(2) Este declarat ales presedinte al Camerei Deputatilor candidatul care a intrunit votul majoritatii deputatilor.

(3) Daca nici un candidat nu a intrunit, dupa doua tururi, votul majoritatii deputatilor, se organizeaza noi tururi de scrutin, in urma carora va fi declarat presedinte al Camerei Deputatilor candidatul care a obtinut majoritatea voturilor deputatilor prezenti, in conditiile intrunirii cvorumului prevazut la art. 67 din Constitutia Romaniei, republicata".

Procedural, Parlamentul asteapta sa primeasca o informare oficiala cu privire la situatia lui Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv de instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare si incarcerarea sa la Penitenciarul Rahova. Ulterior, Biroul permanent al Camerei Deputatilor va decide vacantarea locului, iar apoi Comisia juridica va da un raport, care va fi votat in plenul Camerei.

Dupa votul asupra vacantarii locului, va urma aceeasi procedura pentru desemnarea unui inlocuitor.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seara, la Penitenciarul Rahova pentru a fi incarcerat in urma condamnarii definitive la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmeaza sa stea intr-o perioada de carantina de 21 de zile, dupa care autoritatile vor decide la ce penitenciar isi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitiva a lui Dragnea dupa cea de la referendum, cand a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea Camera Deputatilor inlocuitor , #condamnat