Liviu Dragnea si Victor Ponta, din nou prieteni. De ce?

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 08:39
8617 citiri
Liviu Dragnea si Victor Ponta, din nou prieteni. De ce?

In PSD se precipita lucrurile.

In opinia mea, condamnarea lui Liviu Dragnea la doi ani cu suspendare pentru manipularea voturilor la referendum ii spulbera acestuia orice sansa de a ramane la conducerea PSD. Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta cred ca este doar o incercare de a amana dezastrul.

De frica de a nu pune in pericol alegerile locale, liderii PSD l-au "executat" pe Valeriu Zgonea, cel care a cerut indepartarea lui Dragnea.

Dar dupa scrutin, probabil vor incepe din nou luptele interne. Sunt sigur ca Liviu Dragnea nu are nicio posibilitate sa ramana lider al partidului pentru alegerile generale, avand o sentinta definitiva de condamnare.

Asa ca Victor Ponta si Liviu Dragnea au fost si sunt in competitie pentru sefia PSD.

Declaratia actualului presedinte PSD cum ca e de acord cu alegerea fostului prim-ministru ca presedinte al Camerei Deputatilor nu cred ca e decat una diplomatica.

Victor Ponta are o sustinere importanta in interiorul partidului, iar Dragnea nu cred ca vrea sa se puna rau cu aceasta factiune, nu vrea sa dea nastere unor noi tensiuni. Pe de alta parte, va incerca probabil sa gaseasca o punte de comunicare cu Ponta.

In opinia mea, fostul prim-ministru nu urmareste sefia Camerei Deputatilor, ci e mult mai interesat sa scape de problemele cu Justitia. Iar cei mai multi parlamentari "sunt stresati" in aceste zile de DNA.

Cred ca discutiile dintre Liviu Dragnea si Victor Ponta au mai mult legatura cu lansarea unui nou atac legislativ la adresa institutiilor de aplicare a legii.

In aceste zile, in spatele usilor inchise se desfasoara intense negocieri pentru formarea unei aliante anti-DNA dintre PSD, UNPR si ALDE.

Numele deputatului Florin Iordache ca propunere pentru sefia Camerei Deputatilor nu a picat din cer. Acesta a fost unul dintre initiatorii celebrului asalt legislativ cunoscut sub numele de Martea Neagra din anul 2013, prin care s-a incercat impunerea unei legi a amnistiei si a gratierii care avea ca scop eliberarea coruptilor din inchisori.

Deputatul nu are o mare vizibilitate, dar e un jurist de nadejde al partidului si un bun cunoscator al procedurilor parlamentare.

Victor Ponta are o imagine proasta in randul opiniei publice, iar venirea sa in fruntea Camerei Deputatilor va atrage atentia, iar asaltul legislativ pregatit de oamenii din PSD, UNPR si ALDE poate fi pus in pericol de atentia care i-ar fi acordata lui Victor Ponta.

In opinia mea, cred ca discutiile dintre cei doi se vor axa asupra perioadei de dupa alegerile generale. In cazul in care fostul premier va scapa de acuzatiile DNA, acesta ar urma sa preia conducerea PSD, iar Dragnea va face un pas in spate.

Mai trebuie spus ca o alianta PSD, UNPR si ALDE nu va avea succes intr-un eventual atac la institutiile statului fara a avea si o mica sustinere liberala. In contextul de azi, opozitia PNL, a presedintelui Klaus Iohannis si a opiniei publice poate neutraliza o astfel de actiune, dar, cu o singura conditie, sa existe solidaritate in "zona democratica" a societatii.

In cazul in care printre liberali exista politicieni care viseaza la vechile privilegii, strategia la care lucreaza in aceste zile domnul Dragnea si domnul Ponta poate avea sanse de reusita.

In acest an, vom vedea daca am invatat ceva din ceea ce s-a intamplat in 2012 sau nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea Ponta presedinte Camera Deputatilor , #Victor Ponta
Comentarii
Poza ORDD
ORDD
rank 5
In curand, ICCJ se va cai ca nu ia dat lui Dragnea pedeapsa cu.....