Liviu Dragnea, ziarist în închisoare. A redactat o revistă timp de cinci luni

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 13:35
2323 citiri
Liviu Dragnea, ziarist în închisoare. A redactat o revistă timp de cinci luni
Liviu Dragnea, ziarist la închisoarea FOTO g4media.ro

Cât timp a fost închis în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a cerut permisiunea să realizeze o revistă a secției în care era încarcerat, se arată în motivarea instanței Tribunalului Giurgiu, în baza căreia fostul lider al PSD a fost liberat condiționat.

Pe lângă redactarea revistei, Dragnea a fost implicat în activități religioase, dar și educative fără să se implice ”cu aceeaşi intensitate” cum a făcut-o în ”planul muncii”, se arată în documentul citat.

”(…) a particpat activităţile religioase și a avut o initiativă foarte frumoasă și începând cu luna octombrie 2020, în urma insistenţelor sale repetate, i s-a admis realizarea unei reviste a secţiei în care este încarcerat şi începând cu luna noiembrie a început să redacteze această revistă până în luna martie, când revista a fost sistată, acesta fiind introdus pentru a treia oara, nelegal, în carantină. Ca urmare a redactării revistei, a primit chiar recompensa care a constat în ridicarea sancţiunii disciplinare, precum şi credite”, potrivit închieierii de ședință a Tribunalului Giurgiu privind liberarea condiționată al lui Liviu Dragnea.

În anii de detenție, fostul lider al PSD a fost implicat în activități educaționale unde ar fi avut probleme de asimilare a informațiilor mai ales la cursurile care vizau domeniul medical pe care Liviu Dragnea nu-l stăpânea foarte bine, dat fiind că el este inginer.

”De asemenea, s-a reţinut faptul că domnul Dragnea ar fi finalizat fără credite 7 programe educaţionale. În acest sens, solicită a se avea în vedere că unele pot fi finalizate cu credite, iar altele nu, pentru că în cazul anumitor programe educaționale trebuie să obții punctaj maxim, numai că sunt anumite programe educaționale care nu țin de cunoștințele proprii, de exemplu: psihiatrie-modul cum funcţionează creierul. Soicită a se avea în vedere că un om cu pregătire superioară învață, își însușește, dar nu poate avea punctaj maxim, iar acesta este elementul pentru care domnul Dragnea în doua sau în trei nu a luat punctaj maxim. Acesta nu se pricepe la medicină, se pricepe la mecanică, dar nu faptul că a absentat sau că nu a depus eforturi pentru a-și însuși cunoștințele, ori instanța a răsturnat în mod complet acest aspect pe care trebuia să îl aibe în vedere”, au fost explicațiile avocatului în fața instaneți care a decis liberarea condiționată al fostului lider PSD.

Munca în penitenciar și participarea la cursurile educaționale i-au adus lui Dragnea un mare avantaj, a câștigat peste o sută de zile considerate ca executate în baza muncii prestate

”Astfel, pe parcursul executării pedepsei și-a îndeplinit recomandările educaționale din Planul de intervenție educativă și terapeutică, a avut o atitudine decentă și civilizată față de personalul unităţii, nu a stabilit relaţii conflictuale cu celelalte persoane private de libertate, a fost recompensat de 8 ori, recompense obținute în mod constant (aproape lunar sau la doua luni) și nu doar la momentul când s-a apropiat de analiza comisiei pentru liberare condiționată. Petentul a câştigat 122 zile ce îi sunt considerate ca executate în baza muncii prestate”, se arată în motivarea instanței.

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a ieșit din închisoare în data de 15 iulie, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, cererea acestuia de eliberare condiționată. Dragnea a stat în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Liviu Dragnea, #liberare conditionata, #Liviu Dragnea inchisoare, #Revista , #inchisoare
Comentarii
Poza PUPAMAincur-MacGigi
PUPAMAincur-MacGigi
rank 1
Urmatorii ce vor lua "drumul" lui Draknea sunt SSasul saispe case
Poza hello
hello
rank 5
De ce drakkne pierdeti timpul cu un asemenea mafiot interlop?