Liviu Dragnea visează la revenirea pe scena politică. Partidul care va fi condus de o fostă subalternă de încredere

Joi, 02 Februarie 2023, ora 22:16
6305 citiri
Liviu Dragnea visează la revenirea pe scena politică. Partidul care va fi condus de o fostă subalternă de încredere
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea vrea să își facă un nou partid FOTO Facebook

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a vorbit joi, 2 februarie, despre noile sale planuri politice, după eșecul avut alături de partidul Alianța Pentru Patrie (APP).

Recent, el a anunțat că are un nou proiect politic - înființarea formațiunii care va purta numele Partidul România Suverană.

Joi, reluându-și atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis și a coaliției PSD-PNL, Dragnea a declarat că vrea să le arate oamenilor cum poare redeveni România ”o țară cu adevărat suverană” și ”că se poate mânca sănătos”.

”Primul obiectiv este să conving acest popor român că se poate, că există o cale pentru ieșirea din această criză nenorocită, generată de actuala conducere a țării, în frunte cu Iohannis și Guvernul PSD - PNL - UDMR, să le arăt cum se poate și ce beneficii sunt pentru fiecare dintre ei și pentru țară și cum poate redeveni România o țară cu adevărat suverană, păstrând toate relațiile diplomatice și economice pe care le are acum. Nu neapărat în același fel, adică nu din poziția de slugă.

Al doilea obiectiv e să conving românii că se poate mânca sănătos în România. O să încep, undeva în primăvară, să prezint săptămânal câte o rețetă”, a spus Liviu Dragnea la DCNews.

Întrebat cu ce partid vrea să-și îndeplinească aceste obiective, liderul PSD a răspuns:

”Cu partidul unde președinte va fi Carmen Dan, din mai multe motive: președinte trebuie să fie un om în care eu am încredere totală din punctul de vedere al patriotismului, al onestității, al capacității de a înțelege un program de guvernare și de a-l pune în practică și al capacității de a putea să discute cu oamenii. Este o variantă Partidul România Suverană. Brusc, după ce am vorbit despre el, trei dintre membrii fondatori au ajuns pe la PNȚCD, la ”bunul meu prieten” Aurelian Pavelescu. Am zis, dom`ne, după APP, trebuie să facem un partid, s-a vorbit de către cei 27 - 28 președinți de organizații de la APP care au plecat, n-au rămas acolo - oricum am înțeles că la APP nu mai e nimic. A fost o întâlnire acum vreo 10 zile, s-a stabilit data congresului, ca ulterior să apară o supărare și am auzit că s-au dus la PNȚCD să se înscrie acolo, pentru că vor primi funcții de vicepreședinți.

Dacă acest partid va rămâne în vigoare, dacă va fi funcțional în continuare, se va merge cu el, mai sunt și alte variante de partide. Sigur că e important partidul, dar, vă spun cu toată tăria, cel mai important e programul”.

Dragnea a adăugat că mereu a apărut o ”problemă” când a venit vorba să colaboreze cu vreun partid.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liviu Dragnea, #partid nou, #partidul romania suverana, #carmen dan , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii