Dragnea, despre Iohannis: „Nu negociază nimic, nu discută nimic, doar cere, doar solicită şi aşteaptă să se rezolve”

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 00:07
5666 citiri
Dragnea, despre Iohannis: „Nu negociază nimic, nu discută nimic, doar cere, doar solicită şi aşteaptă să se rezolve”
Liviu Dragnea, despre președintele Iohannis FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis nu negociază, nu discută, doar cere şi aşteaptă să se rezolve, iar cine nu face aşa este trecut pe lista şi “când poate, cum poate, trebuie să i-o plătească” şi nu uită niciodată.

Liviu Dragnea a fost întrebat, duminică seara, la Kanal D, dacă unul din motivele retragerii PNL din USL a fost refuzul lui Ponta de a-l numi pe Iohannis ministru de Interne şi dacă ar fi fost Crin Antonescu un preşedinte mai bun decât Klaus Iohannis.

“Categoric da. USL nu s-a născut la mine, USL s-a născut la Victor Ponta acasă într-o întâlnire pe care eu am generat-o, eu cu el şi Radu Stroe cu Crin Antonescu. Şi a fost în octombrie 2010, atunci a fost prima discuţie şi ultima discuţie a fost în decembrie 2010 despre naşterea USL şi în ianuarie realizându-se acordul de colaborare”, a declarat Dragnea.

El a precizat şi care a fost motivul pentru care PNL a ieşit din USL.

“Motivul pentru care a ieşit PNL-ul de la guvernare nu este un singur motiv. A fost o acţiune permanentă din partea SRI-ului ca să rupă USL-ul, în principal prin atacurile de la RTV, care se ştia că este într-o relaţia bună cu Victor Ponta şi cu PSD. Cu tot ceea ce am încercat eu din PSD şi nu numai eu, şi din PNL să facem pentru a-l convinge pe Crin că nu e poziţia PSD-ului aia şi poate nici a lui Victor Ponta nu e aia poziţia, dar că e din afara această acţiune care să-l determine să gândească altfel şi să-l îndepărteze. Nu am reuşit să-l convingem şi aia a fost poate pretextul sau cireaşa pe tort cu respingerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne”, a precizat fostul lider PSD.

Dragnea a afirmat că Antonescu era un preşedinte mai bun decât Klaus Iohannis.

“Crin Antonescu cu certitudine era un preşedinte al României mai bun decât a fost şi el Klaus Iohannis. Îl cunosc foarte bine, Crin îşi iubea ţara în primul rând şi era mai implicat, mai sufletist, mai empatic. Din păcate, Klaus Iohannis nu poate să empatizeze şi stă foarte departe de populaţie şi nici nu simte. Crin era un om cu care discutai, care înţelegea, care asculta. Klaus Iohannis este un om care doar cere să se execute”, a transmis fostul lider al social-democraţilor.

Întrebat dacă acest lucru este unul rău, Liviu Dragnea a răspuns: “Foarte rău. Ceea ce se întâmplă în România astăzi este din cauza acestei atitudini şi acestui mod de a face politică al lui Klaus Iohannis. Nu negociază nimic, nu discută nimic, doar cere, doar solicită şi aşteaptă să se rezolve. Şi cine îndrăzneşte să nu facă aşa cum spune Klaus Iohannis este trecut pe lista neagră a lui şi când poate, cum poate, trebuie să i-o plătească. Nu uită niciodată”.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#Liviu Dragnea PSD, #Klaus Iohannis, #PNL, #politica , #stiri Liviu Dragnea