Liviu Dragnea va fi judecat în continuare de Tribunalul București pentru vizita în SUA. Cererea de strămutare a fostului lider PSD, respinsă

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 16:23
4044 citiri
Liviu Dragnea va fi judecat în continuare de Tribunalul București pentru vizita în SUA. Cererea de strămutare a fostului lider PSD, respinsă
Liviu Dragnea, în fața sediului DNA. Foto: Ionuț Mureșan

Dosarul vizitei în SUA a lui Liviu Dragnea rămâne să se judece la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a respins cererea de strămutare formulată de fostul lider PSD.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Dragnea Liviu Nicolae, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului București(…). Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.11.2021”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București CAB.

Judecătorul Aurel Găitan de la CAB a anunțat, luni după-amiază, că se va pronunța pe data de 4 noiembrie cu privire la cererea de strămutare formulată de Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD voia să repete figura care i-a adus eliberarea înainte de termen când, pentru aceleași motive, a solicitat strămutarea dosarului de liberare condiționată. Atunci, Liviu Dragnea a obținut câștig de cauză la CAB, decizia TB a fost desființată, iar procesul a ajuns la Tribunalul Giurgiu, unde magistrații l-au eliberat.

El a susținut atunci – iar judecătorii de la CAB i-au dat dreptate – că magistrații de la Tribunalul București n-ar fi imparțiali, deoarece în 2017 au semnat o petiție împotriva modificării Legilor Justiției, pe vremea când Dragnea era șeful partidului aflat la guvernare, iar artizanul modificărilor era Tudorel Toader (ministru al Justiției din partea ALDE).

Acum, Liviu Dragnea cerea strămutarea Dosarului vizitei în SUA pe aceleași considerente.

Acuzațiile DNA pentru vizita lui Dragnea în SUA

„În perioada ianuarie 2017 - mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

  • Asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare.
  • Asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte.

„Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată că Liviu Dragnea a mai acceptat de la acelaşi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai - iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalţi oficiali din SUA.

În acest context, Dragnea ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Liviu Dragnea, #dosar penal, #vizita SUA, #curtea de apel bucuresti , #PSD