Judecatori: "Liviu Dragnea poate munci la atelierul auto de la Rahova"

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 11:424071 citiri
Judecatori: "Liviu Dragnea poate munci la atelierul auto de la Rahova"
Foto: Hepta (Arhiva)

Judecatoria Sectorului 5 a decis vineri, 15 ianuarie, admiterea plangerii depuse de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, si a obligat Penitenciarul Rahova sa-i permita fostului politician sa presteze activitati lucrative cu caracter gospodaresc.


Liviu Dragnea nu mai avea drept de munca la Penitenciarul Rahova dupa ce fostul presedinte PSD a acordat un interviu, in iunie 2012, prin Skype fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Fostul politician lucra la atelierul auto al penitenciarului.

Liviu Dragnea executa o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman.

Minuta instantei

"In temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestatia formulata de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva incheierii nr. 1158/2020 a judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), in contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucuresti-Rahova).

Desfiinteaza incheierea atacata si rejudecand: obliga Penitenciarul Rahova de a lua masurile legale pentru a i se permite petentului sa presteze activitati lucrative cu caracter gospodaresc in cadrul Penitenciarului Rahova. In baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, la data de 15.01.2021," conform portalului instantelor.