Gusa: Boldea era un baiat amarat care si-a facut ucenicia la interlopii Galatiului

Joi, 22 Martie 2012, ora 23:15
3538 citiri
Gusa: Boldea era un baiat amarat care si-a facut ucenicia la interlopii Galatiului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca s-au comis cateva erori in cazul deputatului Mihail Boldea de catre procurorii care au instrumentat dosarul.

"In general, eu nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara, insa s-au facut greseli de catre procurori, in conditiile in care saptamana trecuta Boldea a anuntat ca vrea sa plece, deci trebuia sa fie tras un semnal de alarma pentru DIICOT", a afirmat Liviu Dragnea, la Realitatea TV.

El a mai spus ca lumea interlopa ar fi garantat prin el ca va aduce voturi din Galati, utilizand oameni cu functie din oras pentru a interveni in campania electorala.

De asemenea, Dragnea considera ca procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, ar trebui sa isi concentreze ancheta pe descoperirea retelei mafiote care aduce voturi.

Procurorul general a cerut control la DIICOT, in cazul Boldea

"Strategiile electorale nu se fac in aceste conditii, ca acelea erau mafiote. Daca se intampla sa se iveasca ceva rau, atunci va fi un cutremur. Pot sa spun ca in orice judet structurile din lumea interlopa incearca sa isi ofere sprijinul pentru diverse servicii, cum ar fi protectie sau afaceri. Oamenii politici ar trebui sa se fereasca ca de dracu' de aceste propuneri", a continuat acesta.

La randul sau, analistul politic Cozmin Gusa a spus ca in spatele lui Boldea se afla o retea mafiota puternica.

"Boldea, un deputat marunt, nu putea sa faca asemenea invarteli in Galati, fara ca sa aiba o umbrela a unei cupole mafiotizate. SRI a dat o palma DIICOT-ului local, pentru ca acea masura trebuia sa fie luata de ei. Eu am aflat ca el era un baiat amarat care si-a facut ucenicia la interlopii Galatiului si a ajuns deputat fiind un fel de fata in casa la acei interlopi, care jongleaza cu legea si cu autoritatile", a mentionat Gusa.

"Ancheta va duce la o reasezare in randul DIICOT, dar nu va fi la amploarea cazului Omar Hayssam", a conchis acesta.

Hayssam, numit "teroristul numarul unu al Romaniei", a fugit din tara in vara anului 2006, in vreme ce era anchetat in mai multe dosare penale intre care unul de terorism, privind rapirea jurnalistilor romani din Irak.

Deputatul Mihail Boldea a ramas, marti, fara imunitate parlamentara, in urma votului din Camera Deputatilor. Boldea este acuzat de fals, uz de fals si inselaciune. Potrivit procurorilor, el facea parte dintr-o grupare de 22 de persoane, care a prejudiciat statul de aproape doua milioane de euro in Galati.

Boldea, arestat in lipsa

Deputatul a parasit Romania, sambata, pe frontiera terestra, ajungand in Turcia. Insa de pe aeroporul din Ankara, procurorii i-au pierdut urma, ei mentionand ca acesta a plecat catre "o destinatie necunoscuta".

El a primit, joi seara, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in lipsa.

Prigoana nu are sansa in fata lui Oprescu

Atat Liviu Dragnea, cat si Cozmin Gusa, considera ca Silviu Prigoana nu il va putea intrece pe primarul Bucurestiului Sorin Oprescu, in lupta pentru Primaria Generala a Capitalei.

"Prigoana e un personaj simpatic, el mai degraba se autopropune in aceasta functie, decat sa aiba sprijinul partidului. Intr-o confruntare cu USL, care il sustine pe Oprescu, un PDL cu Prigoana ca si candidat, nu poate sa mearga decat in jos", a opinat Gusa.

"Daca Bucurestiul se va pierde la o distanta mare din partea PDL-ului, atunci va fi greu pentru ei", a mai spua acesta.

Liviu Dragnea a precizat ca PDL ar putea veni cu un independent, daca il va gasi, care sa aiba un profil de bun profesionist.

Prigoana: Nu candidez independent la Capitala, astept oferte. Exista USL, UDMR

In alta ordine de idei, el a afirmat ca USL-ul nu vrea castigarea Primariei Capitalei.

"Pe mine ma intereseaza numarul de primari ai USL-ului, e singurul vot care conteaza, alaturi de numarul de presedinti ai consiliilor judetene", a conchis acesta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dragnea greseli procurori Boldea, #Gusa retea mafiota Boldea, #ancheta caz Boldea, #retea mafiota Galati, #Dragnea Prigoana candidat primarie , #PSD