Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 19:54
17246 citiri
Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?
Foto: Facebook / Valeriu Zgonea

Condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, a creat o furtuna in partid. Valeriu Zgonea i-ar fi cerut demisia sefului sau si a amenintat chiar el ca pleaca, Dragnea n-are niciun gand sa dea inapoi iar de pe margine, cu propriile-i probleme in justitie, Victor Ponta striga ca exista ofiteri acoperiti in PSD.

Surse din PSD au declarat pentru News.ro ca in cadrul sedintei Zgonea i-a sugerat lui Dragnea sa demisioneze, iar acesta chiar era decis sa faca acest lucru, insa mai multi lideri au luat cuvantul si i-au cerut sa nu plece pana cel putin dupa alegerile locale.

Vazand acest lucru, Zgonea, a amenintat el ca va demisiona si si-a dat ragaz pana luni sa ia o decizie finala.

Condamnat definitiv, Dragnea anunta ca nu renunta la conducerea PSD

Ponta striga de pe margine: Jos cu "ofiterii acoperiti" din PSD! Zgonea se simte

In apararea lui Dragnea a venit fostul sau sef, Victor Ponta. Fostul premier a transmis ca Dragnea nu trebuie sa-si dea demisia din functie. Mai mult, desi in urma cu nu foarte mult timp chiar el a fost acuzat ca e ofiter acoperit, Ponta a avertizat acum ca partidul trebuie pazit de oamenii serviciilor.

"Ca sa raspund tuturor celor care ma intreaba: cred ca Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de presedinte al PSD! Trebuie sa tina partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti 'ofiterii' acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia! Clar?", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Sprijinul lui Ponta a fost bine primit de Dragnea, care a tinut sa-i multumeasca fostului lider social-democrat.

Nu la fel de bine a reactionat si Valeriu Zgonea, care se pare ca s-a simtit vizat de acuzatiile lui Ponta si i-a cerut sa spuna daca la el se referea.

Ponta l-a linistit, intr-o postare ulterioara, ca s-a simtit degeaba: "Update - pt ca am vazut interpretarile din presa vreau sa precizez ca atunci cand am scris de 'ofiterii' care vor sa preia puterea in PSD NU ma refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)! ".

Cine ar putea fi ofiterul deconspirat de Ponta

Cei care sunt vicepresedinti PSD si au fost ministri in perioada mandatelor lui Victor Ponta sunt Nicolae Banicioiu, Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu si Doina Pana.

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", dupa ce in prima instanta acesta primise ca pedeapsa un an de inchisoare cu suspendare pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Decizia completului de cinci judecatori este definitiva.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Valeriu Zgonea demisie Dragnea condamnat, #Dragnea condamnat inchisoare referendum , #Victor Ponta