Feudalizarea Romaniei (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 23:47
5486 citiri
Feudalizarea Romaniei (Opinii)

Daca regionalizarea tot este ratata, macar descentralizarea va avea loc. In cel mai rau mod pentru Romania pentru ca asa cum se profileaza ea nu este decat un transfer masiv de putere din zona guvernamantala cate presedintii de consilii judetene si primari, o autentica feudalizare in special in favoarea greilor din PSD.

Ei vor capata nu doar atributiile suplimentare, ci si bani mai multi si pozitii de impartit pentru clientela.

Baronii vor deveni un fel de superbaroni in fata carora centrul nu va mai avea mare lucru de obiectat si care vor dicta fara mari eforturi politica guvernamentala. Este ceea ce acestia au poftit dintotdeauna, cu diferenta ca niciodata pana acum nu au avut de incalecat lideri atat de slabi ca in acest moment. Si ma refer in primul rand la cei mai rapace dintre baroni, la cei mai feroce dintre pradatorii politici, cei din PSD.

Nu cred ca Victor Ponta ar fi avut vreun interes sa faca o asemenea descentralizare. Pentru ca ea ii reteaza enorm din putere si il face si mai vulnerabil in fata baronetului. Miscarea a fost condusa de Liviu Drgnea, care si-a facut din ea principalul instrument de consolidare a puterii in partid. Pentru ca Dragnea este liderul informal al baronilor PSD, carora le da puteri imense in scopul fidelitatii totale, cea menita sa-i deschida drumul inlaturarii lui Victor Ponta.

Daca privim lucurile in aceasta cheie, poate ca si povestea dosarului Dragnea si demiterea procurorului Papici si declaratiile total hazardate ale lui Victor Ponta in privinta procurorilor basisti si a dosarelor penale se leaga logic.

Raman la parerea ca Lucian Papici a fost lasat sa termine dosarul Dragnea pentru ca acesta sa ajunga in instanta, pentru a deschide astfel calea inlaturarii unui Liviu Dragnea cu mult prea periculos.

In acelasi timp, prin declaratiile sale, Victor Ponta a vrut sa arate baronetului ca oricat de puternic va ajunge, si ma tem ca va ajunge, el mai detine o parghie prin care poate mazili pe oricine sau, dupa caz, poate apara pe cine alege el sa apere pentru ca ii este fidel.

Pana la urma, in acest moment, soarta si viitorul Romanei depind de jocul de putere din PSD. Un Victor Ponta care niciodata nu a controlat cu adevarat partidul mamut se lupta pentru putere cu Liviu Dragnea, animal politic cu mult mai inteligent si abil, care de multa vreme lucreaza temeinic la consolidarea propriei puteri.

Liviu Dragnea, intr-un moment extrem de vulnerabil, cu perspectiva deloc improbabila a unei condamnari penale, are nevoie de toata sustinerea baronilor pentru a se mentine si atunci pluseaza la maximum avantajele pentru acestia. Iar pretentiile sunt din ce in ce mai mari. Victor Ponta nu se poate opune fatis si arunca in joc argumentul justitiei.

Este ca o cangrena care se intinde peste intreaga Romanie si ii invadeaza toate tesuturile. Sigur ca, teoretic, descentralizarea este buna. Dar cand ai autoritati locale apte sa o foloseasca in interes public. Nu cand devine un soi de feudalizare care sporeste autoritatea unor oameni deja cu mult prea influenti si viciati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#USL descentralizare, #baroni descentralizare, #Dragnea baroni PSD , #ministrul Dezvoltarii Regionale