Dupa esecul de la referendum, Dragnea si-a delegat atributiile lui Florin Iordache - urmeaza sesizarea CCR pe protocoale?

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 12:54
14224 citiri
Dupa esecul de la referendum, Dragnea si-a delegat atributiile lui Florin Iordache - urmeaza sesizarea CCR pe protocoale?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile dupa infrangerea usturatoare de la referendum.

"In data de 8 octombrie 2018, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor", arata decizia publicata, luni, in Monitorul Oficial.

Pe agenda oficiala a presedintelui Camerei Deputatilor nu figureaza, luni, nicio intrevedere.

Miscarea are loc in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor ar fi urmat sa sesizeze luni Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) privind un conflict intre Parlament si Parchetul General.

Surse politice au declarat saptamana trecuta ca Dragnea va sesiza saptamana aceasta, la CCR, un conflict intre Parchetul General si Parlament, acuzand Ministerul Public ca a "supralegiferat SRI", prin semnarea protocolului cu acesta in 2016.

Informatia privind depunerea sesizarii la CCR a fost confirmata oficial de Florin Iordache, care a spus ca sesizarea va ajunge la CCR atunci cand textul va fi finalizat.

Intrebat cine trebuie sa faca procedural sesizarea si daca e vorba despre presedintele Camerei Deputatilor, Iordache a raspuns: "Bineinteles. Sau Guvernul".

De altfel, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca sustine un eventual demers de sesizare a CCR pe marginea semnarii protocoalelor din Parchetul General si SRI, idee avansata in urma cu doua saptamani de acelasi Florin Iordache.

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, in sedinta Comisiei Juridica a Camerei Deputatilor, in cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, ca prin semnarea protocolului cu SRI in anul 2016, procurorul general, Augustin Lazar, a transformat Serviciul Roman de Informatii in organ de cercetare penala, astfel SRI primind puteri sporite.

"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile si modul in care procurorul general a semnat aceste protocoale este de natura sa creeze un conflict constitutional si ne gandim foarte clar sa declansam un conflict constitutional datorita faptului ca prin semnarea de catre procurorul general a acestor protocoale, ma refer si la cel din 2009 si la cel din 2016, a venit sa adauge la Codul de Procedura Penala. (...)

Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit sa adauge la CPP si a transformat SRI in organ de urmarire penala. Noi analizam daca nu este vorba despre un conflict constitutional si daca este necesar sa sesizam Curtea Constitutionala", a sustinut Iordache.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dragnea delegat atributii Iordache , #PSD