Dragnea: Zeci de localitati sunt in insolventa sau se pregatesc sa intre

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 08:22
2507 citiri
Dragnea: Zeci de localitati sunt in insolventa sau se pregatesc sa intre
Foto: Nasul TV

Zeci de localitati din tara sunt in insolventa sau se pregatesc sa intre, a spus ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, dezvaluind ca cele mai multe au derulat fonduri europene, au avut probleme in dezvoltarea proiectelor si acum trebuie sa dea banii integral inapoi.

"Sunt cateva situatii de localitati care au arierate foarte mari. De exemplu, sunt comune in care fostii primari au depus si au obtinut finantari europene - in majoritate sunt la PNDR, la Agricultura - si, din varii motive, nu au derulat asa cum trebuie procedurile de achizitie si de implementare a proiectului si sunt obligate, localitatile respective, sa returneze toata suma in euro pe care au primit-o de la programele de la Agricultura. E vorba de cateva zeci, ori 40, ori 60 si ceva de comune", a spus Liviu Dragnea, potrivit Bursa.

Dragnea da 3 milioane de euro pentru Manastirea Putna: E Ierusalimul neamului roman

Ministrul Dezvoltarii Regionale crede ca problema se poate rezolva prin apelul la bugetul de stat, care ar putea sa suporte plata arieratelor acestor localitati, si ca aceasta solutie e discutata in acest moment cu ministrul de Finante si ministrul Agriculturii.

Conditia, spune Dragnea, e ca entitatile administrative care au acumulat datoriile respective sa nu fie implicate in acte de frauda si sa nu fie urmarite penal.

"Toate corectiile financiare care nu sunt insotite de cercetari penale, dosare in instanta sau alte fraude sa poata sa fie suportate de la bugetul de stat pentru a putea elibera localitatile sau judetele respective de aceasta presiune uriasa", a spus Dragnea.

In 2013, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care permite primariilor sa intre intr-o stare insolventa asemanatoare celei in care intra si companiile. Astfel, primariile isi pot continua activitatea, fara sa fie blocate in instanta de firmele care vor sa-si recupereze datoriile.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Dragnea insolventa zeci localitati, #Dragnea primarii insolventa fonduri europene, #Dragnea insolventa primarii buget stat , #ministrul Dezvoltarii Regionale