Dragnea vorbeste de mercurul Doinei Pana, sarma Gabrielei Firea si cei 4 asasini si da indicatii procurorilor

Duminica, 12 Mai 2019, ora 23:09
12943 citiri
Dragnea vorbeste de mercurul Doinei Pana, sarma Gabrielei Firea si cei 4 asasini si da indicatii procurorilor
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit duminica despre presupuse tentative la vietile liderilor PSD, pornind de la cazul sau cu cei 4 asasini, dar si ale colegelor Doina Pana si Gabriela Firea.

Seful PSD sustine ca la DIICOT ar exista un dosar care nu este facut pe numele lui, insa in care apare numele sau, bazat pe declaratia mai multor persoane care au vorbit despre cine finanteaza miscarilor de strada, cat si despre tentativa sa de asasinare.

"La DIICOT e o declaratie care vorbeste despre asa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus cu subiect si predicat. Dar nu se va intampla nimic. Cat timp e acest regim vorbim degeaba. Daca vreodata, sper sa ajungem in tara asta sa iasa la inveala adevarul o sa considerati ca tot ce a fost in emisiunea dumneavoastra au fost glumite. Daca o sa iasa la iveala o sa va ingroziti. Nu mai sunt la aceeasi intensitate, dar inca mai e", a declarat Liviu Dragnea, duminica, la Romania TV.

Liderul PSD a explicat ca una dintre persoanele care a facut declaratii in dosarul de la DIICOT a fost amenintata, precizand ca toata povestea ridica semne de intrebare. El a adaugat ca nu stie totusi daca informatia este reala.

"Nu dosarul meu. Da, apare numele meu. E un dosar generat de o declaratie a cuiva, cred ca sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre toate aceste miscari. Cine finanteaza, cum au fost finantate pentru toate aceste miscari in Romania. Si spunea ce se intentiona sa se faca.

Am inteles ca ar fi fost si putin amenintat. Si stai si te intrebi. In dosarul cu Doina Pana nu se intampla nimic. Dosarul acesta. Nu se intampla nimic. Altfel cum. Bun. Poate toata lumea e de buna credinta si suntem noi suspiciosi. Dar daca nu e asa. Nici macar nu stiu daca e reala (informatia - n.r.) ", a conchis Dragnea.

In august 2018, Liviu Dragnea a declarat ca a existat o tentativa de asasinat la adresa sa, patru cetateni straini venind in Romania cu acesta scop, la initiativa unui om celebru in lume. Cand a venit vorba de dovezi, Dragnea a abandonat povestea.

Dragnea, despre presupusa intoxicare a Doinei Pana cu mercur: A deranjat niste interese uriase

In ce o priveste pe Doina Pana, care a acuzat ca a fost intoxicata cu mercur, Dragnea sustine ca in spatele actiunilor ar putea fi oameni care au pierdut milioane de lei din cauza masurilor luate de aceasta cat a fost in Guvern.

"Eu am respectat solicitarea doamnei Doina Pana, care a venit si mi-a spus. Sunt primul careia i-a spus. Mi-a dat analizele si mi-a aratat evolutia. Dinainte si dupa. Sigur ca era intr-o stare deloc buna. Dumnezeu a ajutat-o sa scape. Ma bucur mult. Doina Pana a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de paduri. Dar a deranjat niste interese uriase. Radarul padurilor a facut sa scada taierile de arbori intr-un an de la o cantitate uriasa la ceva nesemnificativ, niste crengi.

Interesele derajante au fost uriase. Ce nu inteleg eu de ce ancheta la DIICOT treneaza. Cum nu inteleg sesizarile facute de niste oameni despre ce s-a intamplat in spatele evenimentelor din 10 august, care treneaza. Noi nu avem influenta acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are", a spus Dragnea.

Liderul PSD spune ca in spatele intoxicarii cu mercur a fostului ministru ar putea fi oameni care au pierdut multi bani din cauza masurilor Doinei Pana.

"Eu vrea sa depun o lege, cred ca tot saptamana viitoare sa interzica exportul de busteni. Sunt versanti, coline care sunt barbierite efectiv. (...) Cineva care a pierdut milioane, sute, zeci de milioane. Asta ar trebui sa faca procurorii (sa identifice vinovatii, n.red.) . Nu am nicio speranta", a mai spus Dragnea.

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari dupa ce fostul ministru Doina Pana a spus ca ar fi fost intoxicata cu mercur. Cercetarea vizeaza infractiunile de constituire grup infractional organizat si tentativa de omor, iar in cauza a fost audiata deja Pana.

Doina Pana a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reiesea ca aceasta avea, in organism, o cantitate dubla de mercur.

Dragnea, despre relatia cu Firea: Am inceput sa comunicam mai des

Nu in ultimul rand, Dragnea a vorbit si de Gabriela Firea, care de asemenea a pus problemele de sanatate pe seama unei potentiale maini criminale.

"In jurul Primariei Capitalei nu sunt foarte multe interese? Chiar nu vreau sa o contrazic pentru ca nu am cum. Orice e posibil. Te gandesti la orice la starea asta care se induce si se alimenteaza in Romania. Nu pot sa spun dar nici nu pot sa exclud ce spune Gabi Firea. Si ea a trecut prin momente foarte dificile. Pentru mine e de neacceptat, nu pot accepta asa ceva, dar pe de alta parte nu pot sa spun nu", a spus Dragnea, intrebat daca el crede in teroria mainii criminale.

Presedintele PSD a spus ca daca isi reproseaza ceva in relatia cu aceasta este faptul ca nu au comunicat mai des.

"Si cand era suparata pe mine si daca a avut vorbe mai grele la adresa mea, eu m-am abtinut, pentru ca asa cum tineam la ea tin acum. Este foarte greu sa construiesti o punte. Cred ca nu am comunicat destul cu Gabi Firea. Si aici a fost greseala mea. Cred ca o groaza din chestiile despre care a spus ca au fost ingreunate din partea Guvernului a crezut ca au fost din partea mea. A fost incarcata cu tot felul de minciuni. Am inceput sa comunicam mai des si lucrurile au inceput sa se miste", a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Relatiile dintre Liviu Dragnea si Gabriela Firea s-au racit in toamna anului trecut, atunci cand Firea, alaturi de cativa colegi din partid, au semnat o scrisoare prin care cerea demisia imediata a liderului PSD.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Liviu Dragnea sarma Firea, #Dragnea mercur Doina Pana, #Dragnea asasini dosar DIICOT , #presedinte PSD
Comentarii