Dragnea sustine ca ii da in judecata pe cei care au spus ca a dat 1 milion de euro pentru a merge la investitura lui Trump

Marti, 03 August 2021, ora 00:198003 citiri
Dragnea sustine ca ii da in judecata pe cei care au spus ca a dat 1 milion de euro pentru a merge la investitura lui Trump
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat, luni, ca ii va da in judecata pe toti cei care au spus ca ar fi platit un milion de euro ca sa participe la ceremoniile de investire a lui Donald Trump.

"Eu am mai spus-o si dupa comunicatul de la Administratia Prezidentiala. Am primit o invitatie de la comitetul care a organizat toate evenimentele, se numeste Comitetul pentru Inaugurare. Oricare membru din acest comitet poate sa invite alti oameni care nu sunt prinsi in cei oficiali. O invitatie pe care am primit-o si eu si premierul Grindeanu si pe care am decis sa o onoram. Mie mi s-a parut important. Nu cred ca era bine pentru noi ca o astfel de invitatie sa fie refuzata.

Normal ca nu m-am dus sa vorbesc despre persoana mea, sa spunem ce baieti frumosi suntem noi. Am mai auzit ca am platit un milion sa fac fotografii cu presedintele Trump. Sper ca aceasta minciuna sa nu ajunga acolo (la Trump, n.red.). Dar s-ar putea sa intre. Exista o lege in SUA care interzice oricarui strain sa faca astfel de plati. Nici altcineva n-a platit pentru mine.

A venit momentul ca in Romania, cine vorbeste, cine spune minciuni sa dea socoteala. In instanta vor avea toata posibilitatea, toate sansele, sa demonstreze ca eu am dat un milion de euro. Nu trebuie sa fii prost sa crezi asa ceva, trebuie sa fii prost sa crezi ca cineva te-ar putea crede", a anuntat Dragnea, la Romania Tv.

Intrebat daca a inceput deja demersurile in instanta, Dragnea a raspuns: "N-am avut cand, aseara m-am intors".

Legat de momentul in care a stat la masa cu Trump, Dragnea a povestit cum s-a intamplat si ca nu ar fi avut cum sa se aseze pur si simplu acolo, pentru ca nu ar fi putut trece de agentii Secret Service.

"Pentru mine si pentru premier a fost o intalnire istorica. (...) Miercuri seara a fost aceasta masa la care am participat cu presedintele Trump si as vrea sa lamuresc cateva lucruri. Recunosc ca sambata am citit toate astea (ce s-a scris despre vizita sa in SUA, n.red.). S-a spus ca am fost cazat in hotelul respectiv. Am dormit la alt hotel, un hotel mai mic si mai ieftin, acolo e totusi destul de scump.

Vreau sa intelegeti ceva, cred ca si cu Iohannis se intampla la fel. Am vazut ce e acolo, ca in filme. S-a facut un cordon de la Secret Service. Cel care m-a invitat acolo a fost la Trump, i-a spus ca si eu si Grindeanu suntem acolo, ne-a invitat la masa ca vrea sa ne cunoasca, i-am povestit de Romania, i-am spus ca relatia dintre cele doua tari a venit momentul sa o ridicam la alt nivel si a spus ca da, ca Romania e foarte importanta pentru SUA.

A fost un eveniment care a durat 20-25 de minute, nu cu bani. Asta e toata istoria, poate e dezamagitoare, poate nu. Tuturor celor care au spus acele minciuni le voi da posibilitatea in instanta sa le demonstreze", a promis Dragnea.