Dragnea se spala pe maini: Fiecare om isi gestioneaza propria onoare. Ponta il poate demite pe Oprea

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 15:06
5572 citiri
Dragnea se spala pe maini: Fiecare om isi gestioneaza propria onoare. Ponta il poate demite pe Oprea
Foto: Digi 24 TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a ferit sa exprime o pozitie publica fata de necesitatea ca vicepremierul Gabriel Oprea sa demisioneze in contextul scandalului declansat dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit intr-un accident de motocicleta produs in timp ce deschidea coloana oficiala a demnitarului.

Intr-o conferinta de presa tinuta luni, dupa sedinta BPN a PSD, Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti de ce nu a fost prezent la sedinta, ca de obicei, si Gabriel Oprea, liderul UNPR.

"Astazi nu a venit, am avut o discutie cu domnul Oprea, mi-a spus ca nu vine pentru ca va face o declaratie de presa la ora 11. In cazul respectiv, este vorba despre o tragedie. Un tanar politist a murit in uniforma executand niste ordine pe care le-a primit de la superiorii lui", a subliniat mai intai Liviu Dragnea.

Liderul PSD a afirmat ca in legatura cu acest subiect "sunt doua aspecte".

"Un aspect legat de legalitate, pe care ma abtin si nu e firesc sa il comentez. Si eu, si toata opinia publica vrea foarte curand raspunsuri despre responsabili, cine se face vinovat daca se face vinovat", a spus Dragnea, subliniind faptul ca si el, ca si ministrul de Interne, este de parere ca "nimeni nu e mai presus de lege".

Gabriel Oprea nu isi da demisia: Nu am folosit ilegal coloana oficiala. Nu am stiut ca e un accident

"Politia si Parchetul au toate datele ca sa duca aceasta ancheta pentru ca opinia publica sa afle foarte repede adevarul", a adaugat liderul PSD.

MAI si Politia au trimis doar o parte din datele cerute despre coloana lui Oprea

Al doilea aspect este "legat de onoare", a precizat Liviu Dragnea.

"Din cate stiu eu, din cate l-am vazut, domnul Oprea a si spus ca este un om de onoare. (...) Intrebarea despre demisie trebuie sa fie adresata domnului Oprea, iar intrebarea daca va fi demis, adresata domnului Ponta (...)

Vom avea o discutie si in coalitie. Nu as vrea si nu vreau sa politizam foarte mult aceasta tragedie (...) Fiecare om stabileste cum isi gestioneaza propria onoare. Nu vreau sa politizez, nu e o chestiune legata de politica si nu cred ca cine incearca sa obtina un capital politic din aceasta tragedie face bine", a mai sustinut liderul PSD.

La Bucuresti s-a cerut demisia ministrului de Interne: "Oprea face crime, Ponta il sustine!" (Foto & video)

Intrebat de jurnalisti ce crede despre faptul ca protestatarii au cerut in strada cel putin o demisie de onoare in Ministerul de Interne, Liviu Dragnea a replicat: "Cred ca au trecut foarte multe zile si nu s-au spus lucruri, e cea mai mare greseala care a fost facuta in ce priveste comunicarea".

"Nu a fost o situatie usoara, nelipsita de importanta. Un tanar politist a murit in uniforma, executand ordinele date de superiorii sai. Instutiile trebuie sa aiba o reactie foarte rapida (...) Este o problema strict legata de cei care ar trebui sau nu sa isi dea aceasta demisie. Daca premierul considera ca domnul Gabriel Oprea trebuie demis, are instrumentul constitutional. E o intrebare pe care trebuie sa i-o puneti domnului Ponta.

PSD nu are ce sa caute in aceste subiect! PSD nu are de ce sa intre in acest subiect, nu va intra, nu are niciun fel de abordare politica", a mai declarat Liviu Dragnea, subliniind faptul ca PSD este interesat doar ca "in continuare guvernarea sa fie stabila".

Lider de sindicat din Politie, acuzatii grave la adresa lui Oprea: Se grabea la masa. Aceste animale trebuie sa plece din MAI

Intrebat daca in timpul discutiei de dimineata Gabriel Oprea i-a explicat circumstantele producerii accidentului de pe Stirbei Voda, Liviu Dragnea a dezmintit categoric.

"Nu si nici nu as fi acceptat eu asa ceva. Mi-a spus ca nu poate veni la BPN nu aveam de ce sa port eu discutii despre detalii (...) Asemenea lucruri trebuie spuse numai la Parchet. Parchetul are toate detaliile. Sa aflam, dar nu foarte tarziu", a mai declarat Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste o remaniere guvernamentala, liderul PSD a spus ca a discutat cu Ponta doar despre "eventualitatea in care premierul se gandeste ca are nevoie sa schimbe niste ministri sustinuti de PSD".

"Daca va considera, dupa o discutie in partid, va avea tot sprijinul. Despre ministri sustinuti de PSD, nu de la alte partide", a subliniat Liviu Dragnea, precizand ca remanierea ministrilor din celelalte partide care alcatuiesc coalitia de guvernare se discuta doar de catre premier cu liderii respectivelor formatiuni politice.

Vicepremierul Gabriel Oprea a prezentat, luni, prima sa pozitie oficiala in legatura cu accidentul produs marti seara, la o zi dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut acest lucru.

Singurul care nu s-a pronuntat pana in prezent cu privire la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina este premierul Victor Ponta, care a facut doar declaratii politice pe subiect.

Ponta, despre cazul politistului mort: E o lectie politica foarte buna pentru Oprea

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Dragnea demisie Oprea politist mort , #presedinte PSD