Dragnea s-a intalnit cu principesa Margareta: Liderul PSD vrea o lege care sa ajute Casa Regala (Video)

Joi, 16 Iunie 2016, ora 16:40 4392 citiri
Foto: Facebook / Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit, joi, cu principesa Margareta la Palatul Elisabeta, cei doi discutand despre rolul Casei Regale in societatea romaneasca.

"Alteta Sa Regala Principesa Margareta m-a invitat astazi, si am participat cu placere, la Palatul Elisabeta pentru a purta o discutie despre viitorul Romaniei si rolul Casei Regale in societatea romaneasca!", a scris Dragnea pe Facebook, la finalul intalnirii.

Ulterior, acesta a facut cateva precizari.

"A fost o discutie legata de rolul Casei Regale in viata publica din Romania, in societatea romaneasca in general. Punctul meu de vedere pe care l-am si transmis Altetei Sale Regale este ca statutul Casei Regale din Romania trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca aceasta institutie fundamentala, importanta pentru societatea romaneasca sa aiba un statut foarte clar, sa poata sa fie ajutata. Cred ca acest lucru poate fi reglementat prin lege", a explicat Liviu Dragnea.

El a precizat ca va discuta si cu liderii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, si UNPR, Valeriu Steriu, pentru a incerca sa gaseasca o modalitate prin care Casa Regala sa aiba functionarea stabilita prin lege.

"Cred ca o sa am o discutie si cu prim-ministrul Dacian Ciolos si cu celelalte partide parlamentare, pentru ca pentru intreaga societate romaneasca rolul Casei Regale trebuie sa fie foarte bine definitiv. Vom sprijini acest lucru", a mai declarat Liviu Dragnea.

Dupa ce regele Mihai a aparut pe lista ANAF cu datornici si a cerut scutire de taxe pentru domeniul de la Savarsin, vicepremierul Vasile Dancu a declarat ca trebuie gasit un mod in care relatia dintre statul roman si Casa Regala sa fie "institutionalizata".

In ultima perioada, principesa Margareta a avut numeroase intalniri cu demnitari de rang inalt din statul roman, printre acestia numarandu-se presedintele Iohannis si premierul Ciolos.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News