Dragnea recunoaste: PSD nu a platit megalansarea lui Ponta la prezidentiale, de pe Arena Nationala (Video)

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 10:36
5732 citiri
Dragnea recunoaste: PSD nu a platit megalansarea lui Ponta la prezidentiale, de pe Arena Nationala (Video)
Foto: site PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut public ca PSD nu a platit nici pana acum cheltuielile legate de megalansarea in campania prezidentiala a lui Victor Ponta, organizata pe Arena Nationala in urma cu mai bine de un an.

Dezvaluirea a fost facuta dupa ce Curtea de Conturi a constatat ca o parte dintre cheltuieli au fost achitate ilegal de Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, adica din banii bucurestenilor, iar compania UTI, care a participat la organizarea evenimentului din septembrie 2014, a dat PSD in judecata pentru a-si recupera banii neachitati nici pana acum de social-democrati.

"Nu, nu a fost platit de PSD si urmeaza sa vorbim cu colegii sa strangem fonduri ca sa platim o datorie de la lansarea candidatului la prezidentiale", a declarat Liviu Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa tinuta la sediul central al PSD, dupa ce a fost intrebat de un jurnalist cu privire la subiectul in cauza.

Conform Agerpres, Liviu Dragnea a sustinut ca nu a stiut ca evenimentul fastuos nu a fost platit de PSD, insa la momentul respectiv Dragnea era presedinte executiv al PSD si organizatorul campaniei electorale a prezidentiabilului Victor Ponta.

Curtea de Conturi a constatat ca Primaria Capitalei a platit in mod ilegal 245.346 de lei pentru megalansarea lui Victor Ponta in campania prezidentiala de anul trecut, care a avut loc pe Arena Nationala.

Astfel, Primaria Capitalei, condusa la acea vreme de Sorin Oprescu, in prezent arestat la domiciliu pentru fapte de coruptie, a incheiat un contract cu firma UTI pentru servicii de mentenanta si operare a Arenei - activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii - si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014, scrie gandul.info.

Valoarea facturii s-a ridicat la 245.346 de lei si a fost platita de Primaria Capitalei, nu de PSD, organizatorul si beneficiarul evenimentului politic.

Curtea de Conturi a constatat, dupa un audit, ca aceste cheltuieli din fonduri publice s-au facut ilegal, iar compania UTI a fost nevoita sa anuleze factura, sa dea banii inapoi si sa plateasa majorari si penalitati, informeaza sursa citata.

De asemenea, UTI a ramas si fara 150.000 de lei, bani pe care PSD se angajase sa ii achite pentru acel eveniment, dar pe care nu i-a platit nici pana in ziua de azi.

Firma UTI si Primaria Capitalei au dat in judecata PSD dupa megalansarea lui Ponta la prezidentiale

UTI a trimis notificari catre PSD si, pentru ca acestea au ramas fara raspuns, a fost deschis un dosar in instanta pentru recuperarea datoriilor. "Procesul a fost castigat de UTI Grup", se arata intr-un comunicat remis de companie.

De altfel, PSD nu si-a platit nici datoria pe care o avea la Primaria Capitalei, tot pentru organizarea megalansarii in campania prezidentiala a lui Victor Ponta.

Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu

In septembrie 2014, chiar de ziua lui Victor Ponta, PSD a organizat o megamanifestatie pe Arena Nationala pentru lansarea candidatului USL la alegerile prezidentiale. La eveniment au fost adusi cu autobuzele aproape 70.000 de oameni din toata tara.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dragnea bani cheltuieli lansare Ponta, #PSD lansare Ponta prezidentiale cheltuieli , #presedinte PSD