Dragnea, raspuns nervos cand a fost intrebat daca Romania ar trebui sa o sustina pe Kovesi

Luni, 18 Februarie 2019, ora 17:11 5293 citiri
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax / Hepta.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca nu il intereseaza candidatura Codrutei Kovesi la functia de procuror-sef european, iar intrebat daca Romania ar trebui sa o sustina a raspuns: "Suntem la Eurovision?"

Dragnea a respins si acuzatiile ca anchetarea fostei sefe DNA de catre Sectia pentru cercetarea magistratilor ar fi influentata politic. "Nu poate nimeni, nu eu, sa influenteze acea structura a parchetului", a sustinut liderul PSD.

"Nu stiu ce va face Guvernul, evit sa fac comentarii aici pentru ca as vorbi despre dubla masura. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau sa vorbesc eu de sustinerea Romaniei", a mai spus Dragnea, intrebat ce mandat va primi reprezentantul Romaniei al Bruxelles.

El apreciat ca "trebuie sa fie niste candidati respectabili" la postul de procuror european.

Intrebat ce vor face eurodeputatii PSD, Dragnea a raspuns: "Isi vor spune punctul de vedere acolo, luand in calcul toate criteriile si buna reputatie".

In legatura cu acuzatiile ca el s-ar afla la originea anchetarii Codrutei Kovesi de catre Sectia pentru cercetarea magistratilor, Liviu Dragnea a declarat: "Eu nu cred ca vreun om politic poate sa fie in spatele vreunei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numita politic. Poate asta deranjeaza, ca oameni care castiga un concurs, ocupa niste posturi si incep sa-si faca treaba, neavand datorii la nimeni... Poate asta deranjeaza. Deci resping categoric asemenea acuzatii sau asemenea afirmatii, pentru ca nu poate nimeni, nu eu, sa influenteze acea structura a parchetului".

Intrebat daca e un punct in minus pentru Kovesi ca e anchetata, Dragnea a replicat: Eu stiu? O fi de lauda sa inteleg". "Chiar nu ma intereseaza ce face Kovesi", a mai spus Dragnea.

Intrebat despre solicitarea opozitiei de desfiintare a sectiei, liderul PSD a replicat ca "CCR a spus ca e un lucru bun".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News