Dragnea: PSD e sub asediu, e o actiune profesionista. Grindeanu e o unealta, parea obligat sa spuna acele lucruri

Joi, 15 Iunie 2017, ora 18:15
9283 citiri
Dragnea: PSD e sub asediu, e o actiune profesionista. Grindeanu e o unealta, parea obligat sa spuna acele lucruri
Foto: Captura video Digi24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat joi ultimele decizii - excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD si initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului - dar si viziunea sa despre criza politica pe care social-democratii o adancesc prin demersul lor istoric din Parlament.

Mai exact, Dragnea sustine ca PSD e sub asediu, ca Grindeanu este "o unealta" si in spatele refuzului sau de a demisiona este de fapt "o coordonare profesionista", a unui "grup ilegitim care a ocupat Palatul Victoria".

Dragnea a spus de vina pentru aceasta criza e Grindeanu, care nu a inteles cum functioneaza democratia si nu si-a dat demisia. Dragnea a admis insa ca si el poarta o parte din vina, pentru ca a avut incredere in Grindeanu.

"Am avut azi o sedinta in care s-a discutat de situatia creata in urma refuzului lui Sorin Grindeanu de a-si da demisia, de a respecta decizia PSD si ALDE. In acest context, mai multi colegi au propus excluderea lui Grindeanu din PSD, o decizie care a fost aprobata in unanimitate.

PSD a luat decizia, dupa ce s-a consultat cu ALDE, ca luni sa se depuna motiune de cenzura impotriva guvernului, iar miercuri sa fie dezbatura si votata", a spus Liviu Dragnea dupa sedinta CExN de joi.

In ceea ce-l priveste pe Sorin Grindeanu, care refuza sa demisioneze, Dragnea a spus: "Nu ne-am dorit aceasta situatie. Si eu, si majoritatea colegilor am crezut, am sperat (...) ca premierul va intelege ca acestea sunt regulile democratiei si ca va trebui sa isi prezinte demisia. PSD a luat aceasta decizie, pe care eu o regret, dar aici s-a ajuns.

Daca ar fi dorit sa nu se prelungeasca aceasta criza, poate am fi ajuns la o solutie amiabila. Azi poate eram la Cotroceni la consultari. Seara asta numeam un prim-ministru si declansam procedurile pentru instalarea unui nou guvern".

Dragnea a spus ca s-a ajuns intr-o asemenea criza politica pentru ca in ultimele luni premierul nu a mai comunicat bine cu ministrii.

"In ultimele doua luni, majoritatea ministrilor veneau si la mine si la partid, plangandu-se ca nu reuseau sa aiba o comunicare normala cu premierul, ca sunt blocaje pe care ar trebui sa le rezolve prim-ministrul. Am avut mai multe discutii cu Sorin Grindeanu si m-a asigurat ca se vor regla aceste lucruri", a mai spus presedintele PSD.

"Au fost mai multi ministri care intentionau de mai mult timp sa plece din Guvern din aceasta cauza", a subliniat Dragnea, mentionand ca a cerut ministrilor sa nu faca asta. "Am sperat sa se gaseasca o rezolvare", a mai spus seful PSD.

"Multi ministri voiau sa ia decizia (de a pleca - n. red.), ca nu voiau sa fie aratati cu degetul, ca partea lor din programul de guvernare nu a fost pusa in practica", a repetat Dragnea.

Dragnea s-a referit si la intalnirea de luni seara, care, spune el, a avut loc cu raportul evaluarilor pe masa. "Nu a fost prea interesat de el", a spus Dragnea, referindu-se la Grindeanu.

Grindeanu e o unealta. Dar a cui?

In opinia lui Dragnea, PSD este acum sub asediu. "PSD este sub asediu si nu este sub asediu politic. Nu-mi dau seama cine sunt cei care stau in spatele aceste actiuni, dar este o actiune profesionista", a spus seful PSD.

Dragnea a continuat in aceeasi idee, afirmand ca Grindeanu este "o unealta", ca este mult schimbat fata de cum il stia. "In opinia noastra, Grindeanu este o unealta. Dar a cui?...", a intrebat el retoric.

Referindu-se la discursul lui Grindeanu de miercuri seara, pe care afirma ca nu l-a urmarit integral, Dragnea a afirmat: "Toti au spus ca Grindeanu parca avea in spate ceva care il obliga sa spuna acele lucruri. Au spus oameni care il cunosc de multi ani...".

Protest la sediul PSD in timp ce se decide motiunea de cenzura: "Grindeanu sa reziste, Dragnea sa insiste" (Video)

Tariceanu e convins ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece: Circ reprobabil, e de Cartea Recordurilor!

Am facut calculele la votul motiunii de cenzura. UDMR va inclina balanta. Grindeanu e favorit!

Reactia lui Iohannis la criza declansata de Dragnea. Isi va da jos PSD Guvernul prin motiune de cenzura?

Dragnea planuieste sa-si dea jos propriul Guvern, dar Grindeanu n-ar vrea sa plece. Ce variante de premier are PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragnea demisie Grindeanu, #Dragnea motiune cenzura guvern, #Dragnea ministri plans Grindeanu, #Dragnea CEXN joi , #Sorin Grindeanu