Dragnea: Problema USL e ca avem prea multi candidati care stau bine in sondaje

Marti, 19 Iulie 2011, ora 13:55
2857 citiri
Dragnea: Problema USL e ca avem prea multi candidati care stau bine in sondaje
Foto: Arhiva

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru Ziare.com ca sondajele ii desemneaza pe candidatii USL ca favoriti, iar asta inseamna ca negocierea si stabilirea candidatilor intre PSD si PNL va fi una dificila.

"Avem o veste buna si una mai putin buna. Vestea buna e ca in general candidatii Uniunii stau foarte bine. Vestea rea e ca stand foarte bine si unii si altii nu o sa fie foarte usoara negocierea si stabilirea candidatilor dupa grila semnata in protocol", a declarat liderul social democrat, rugat sa comenteze rezultatele sondajelor interne ale USL, care urmeaza sa stabileasca cine va candida pentru alegerile locale din 2012.

De asemenea, Liviu Dragnea a precizat ca, daca maine ar fi alegeri, PDL s-ar alege cu maximum sapte sefii de consilii judetene, restul revenind USL.

"Daca ar fi alegeri maine, PDL ar lua patru sau cel mult sapte consilii judetene. USL, la cum sta fotografia acum - ce e peste un an de zile nu stiu, poate sa obtina 28 - 31 de judete. In doua-trei zile centralizam toate datele sondajelor si in final le vom face publice, dupa care in fiecare judet va fi prezentat in detaliu sondajul propriu", ne-a mai declarat secretarul general al PSD.

Intrebat care este scorul pe care crede ca il va obtine USL la parlamentare si care sunt sansele ca procentele sa se modifice, Liviu Dragnea a precizat ca in prezent USL este cotat cu cifre intre 60 - 66%, insa nu poate face estimari pentru viitor luand in considerare ca nu se stie daca sau cum va fi modificata legea alegerilor parlamentare.

"Eu nu sunt mama Omida, eu spun ce am putea scoate noi daca am avea alegeri maine. Ce o sa se intample la parlamentare, cum vor desena colegiile, cum va fi legea inca nu stiu. Nu stim cum va fi legea alegerilor parlamentare: ramane actuala, se modifica, cum se modifica, care va numarul de parlamentari, cum vor fi colegiile. Pe ce avem acum vom obtine 60 - 66%, dar nu pot sa stiu mai multe", a mai declarat acesta.

Liviu Dragnea a reiterat ca USL va avea de pierdut daca se culca de pe acum pe "laurii victoriei".

"Vom pierde aceste procente daca spunem deja ca am castigat. Noi trebuie sa ne preocupam de USL, in primul rand ca organizare, ca mesaj, ca program, ca politici publice, ca si perceptie, asta trebuie sa avem ca principala preocupare. Pentru ca cei de la Putere, indiferent ce facem noi, daca vor sa faca ceva rau o sa o faca. Noi trebuie sa ne preocupam de noi si sa intelegem ca sondajele de acum reprezinta o fotografie a momentului si ca trebuie sa facem lucrurile normale in astfel de situatii ca sa pastram si sa consolidam ce avem acum in perceptia populatiei", ne-a mai spus liderul social democrat.

Liviu Dragnea spune ca scorurile mari pe care le are USL in mai multe judete, de peste 75%, se datoreaza faptului ca PDL este foarte jos in acest moment.

"In Valcea, Vrancea, Teleorman au 77% si sunt scoruri mari de pe peste 70% in multe locuri. Nu este foarte complicat raspunsul. PDL-ul este foarte jos - 15% medie, sunt judete in care are 10%, 11%, 12% sau 13% si pe langa cei care formeaza USL nu prea mai sunt alte alternative. Mai este PP - 4, 5, 6, 7% (depinde) si PRM care e sub 5%.

Cam astea sunt optiunile politice, iar restul nu conteaza, deoarece sunt 0 si ceva la suta si incepe sa functioneze teoria dreptului util, adica daca atunci cand ai constituit uniunea erau foarte multi specialisti in datul cu parerea care spuneau ca aici legile nu mai functioneaza, adica doi cu doi nu mai fac patru, ba dimpotriva se pare ca doi cu doi fac cinci, adica scorul PSD, PNL si PC mai aduna si de la nehotarati.

Dar sigur asta este o fotografie, trebuie sa fim foarte atenti, trebuie sa fim foarte atenti. Acum sunt primari carora li se promit fonduri pentru anumite lucrari si le spune ca, daca nu spun ca o sa candideze din partea UNPR sau PDL, nu o sa primeasca fonduri. Primarii iau banii si nu o sa plece. Unii poate o sa plece", ne-a mai precizat acesta.

Liviu Dragnea a mai anuntat ca sondajele pentru Bucuresti vor fi facute in septembrie.

"Sondajele de la Bucuresti le facem in septembrie. Acum sa finalizam negocierea nationala pe judete si dupa aceea ne asezam la masa sa gandim candidatii care intra la Bucuresti", a conchis Liviu Dragnea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Dragnea sondaje USL, #rezultate sondaje interne USL , #PSD